Hlavní obsah

Nejsympatičtější maminka z Moravy a Slezska bydlí v Bolaticích

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Šestadvacetiletá Alena Vitásková z Bolatic na Opavsku se stala v sobotu nejsympatičtější maminkou na Moravě a ve Slezsku. Se sedmiletou dcerou Eliškou totiž v ostravském hotelu Mamaison Imperial vyhrála Moravskoslezské zemské finále charitativní soutěže MISSIS 2011.

Foto: Pavel Karban, Právo

Vítězky Alena Vitásková s dcerou Eliškou (uprostřed), Vendula Kunertová se synem Sebastianem (vlevo) a Helena Stašková s dcerou Claudií. S nimi je hejtman a senátor Jaroslav Palas, který vítězku korunoval a věnoval jí myslivecký klobouk a zlatý prsten.

Článek

O titul moravskoslezské MISSIS se utkalo 11 maminek s dětmi. Každá dvojice absolvovala tři soutěžní kola: tajnou a volnou disciplínu a módní přehlídku, při které byla maminka moderátorkou a její dítě modelem. S nástrahami soutěže se nejlépe poprala recepční relaxačního centra a dvojnásobná maminka Vitásková s Eliškou.

Foto: Pavel Karban, Právo

Trojice nejsympatičtějších maminek z Moravy a Slezska s dětmi

Na druhém místě skončila litovelská dvojice Vendula Kunertová, která pracuje jako sociální pedagogický asistent, se synem Sebastianem, třetí byla zdravotní sestra Helena Stašková s dcerou Claudií z Dlouhé Loučky. Spolu s třemi nejlepšími páry postoupili do finále soutěže, které se v únoru příštího roku uskuteční v Moravskoslezském kraji, další zdravotní sestřička z Tasovic na Znojemsku Vanda Dobešová s dcerou Kristinou a učitelka Simona Večeřová se synem Filipem, kteří bydlí v Dřevohosticích na Přerovsku.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ve volné disciplíně hrály maminky se svými dětmi divadlo, zpívali písničky nebo cvičily.

Součástí soutěže byla i charitativní část. Z darů přítomných hostů a dražby korunky se ve prospěch diecézní charity ostravsko–opavské diecéze a dětských domovů Ostrava Bukovanského, Ostrava Na Vizině a Havířov vybralo 49 000 korun. Korunku vítězky vydražil za 19 tisíc Kamil Viertigroch, generální ředitel společnosti Kavis. Více než tříhodinovým maratonem provázeli moderátoři Miloš Skácel a David Petřík a publikum roztančili zpěváci Vlastimil Korec, Jana Kociánová a Martin Maxa.

Foto: Pavel Karban, Právo

Módní přehlídka byla plná neotřelých modelů, ve dvou případech došlo i na zdravotní sestřičky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám