Hlavní obsah

Nejpomalejší policejní honička. V Atlantě se naháněly těžké stroje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý víkend došlo ve městě Norcross, jež se nachází v aglomeraci Atlanty, k velmi netradiční policejní honičce. Muž tam ukradl nakladač, jenž se může pohybovat jen velmi pomalu, ale zato je příliš těžký na to, aby jej dokázaly zastavit policejní vozy.

Zloděj se snažil ujet v ukradeném buldozeru, policie na něj nasadila stejný strojVideo: Reuters

 
Článek

Americká média přirovnávají honičku z 23. března ke scéně z filmu Transformers. Do pronásledování ukradeného nakladače se totiž musel zapojit další takový stroj a podle vyjádření místní policie ještě vypomohl i popelářský vůz.

Policisté v okrese Gwinnett obdrželi hlášení o ukradeném nakladači, který se jim podařilo vcelku rychle vypátrat, ale přestože podle webu Miami Herald může tento stroj jet rychlostí maximálně 50 kilometrů za hodinu, nebylo snadné jej zastavit. Proti kolosu, jenž váží něco kolem 34 tun, jsou totiž policejní auta naprosto bezmocná.

Na pomoc tak byl povolán další nakladač, jenž se pustil do pronásledování. V ulicích Norcrossu tak bylo možné spatřit vcelku komickou situaci, která aspiruje na titul nejpomalejší policejní honičky v dějinách.

Po nějaké době se podařilo ukradenému nakladači zablokovat cestu popelářským vozem, čehož řidič druhého kolosu využil k získání vhodné pozice, aby unikající stroj lžící převrátil.

Zlodějem byl osmatřicetiletý Eddie Sanchez, který dříve u firmy, jíž nakladač patří, pracoval, ale loni v září tam skončil. Po prohlídce v nemocnici byl obviněn z celé řady trestných činů včetně vniknutí na cizí pozemek, krádeže či nebezpečné jízdy. Policisté ovšem uvedli, že během jeho řádění nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Američan spěchal na letiště, tak si ukradl buldozer

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám