Hlavní obsah

Nejhorší provedení americké hymny v dějinách předvedla 11letá zpěvačka

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

Zpívat národní hymnu je zvlášť ve Spojených státech velkou ctí. Přesto se ale vystoupení nemusí vždy podařit, jak minulou sobotu v Texasu při zahájení fotbalového zápasu profesionální americké ligy předvedla teprve 11letá Harper Gruzinsová. Její zpěv připomínal americkou hymnu jen velmi vzdáleně a pro publikum se stal téměř tříminutovým utrpením.

Jedenáctiletá dívka zazpívala na fotbalovém zápase americkou hymnu

 
Článek

Když malá a sebevědomá Texasanka s červenou mašlí na hlavě stanula před nastoupenými fotbalovými týmy, všichni přítomní diváci už stáli a drželi se za srdce. Jenže po prvních tónech by se podle výrazů mnozí nejraději chytili za uši. Vypjatá atmosféra na stadiónu týmu FC Dallas ve Frisku a nedostatek zkušeností Harper udělaly své. Některé servery tak dokonce označily její veřejné provedení hymny za nejhorší v historii.

Rodiče svou 11letou dceru ale přesto bránili. Pro televizi Fox News uvedli, že „kruté a nenávistné komentáře jsou opravdu smutné“. Harper médiím naproti tomu přiznala, že to opravdu nebylo její nejlepší vystoupení, protože se vůbec neslyšela.

„Kvůli sirénám jsem ztratila tóninu. Bůh to ale dopustil, takže vím, že si to tak přál. Neměnila bych to,“ svěřila Gruzinsová, která je na svých internetových stránkách vykreslena jako nesmírně talentované, učenlivé a přemýšlivé dítě s hvězdnou kariérou před sebou.

Nešetří emocemi

„Množství emocí, které dokáže promítnout do svých představení, působí tak přesvědčivě a důvěrně, že publikum zapomíná na její nízký věk,“ stojí mimo na jejím internetovém profilu. A skutečně, emoce rozhodně nejsou tím, čím Harper v sobotu šetřila.

Na její obranu je ovšem nutné dodat, že text ani jednou nespletla a při správném hlasovém vedení by přece jenom mohla mít nějaký potenciál. Pokud jí ovšem ještě někdo po tak nevydařeném vystoupení uvěří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám