Hlavní obsah

Nejdražší dezert světa poškádlí jazyk jedlým zlatem

Novinky, Dagmar Plecháčová
New York

V newyorské restauraci Serendipity 3 si můžete dát nejdražší dezert na světě, který se již dostal na seznam Guinnessových rekordů. Abyste si však pochoutku z prvotřídních surovin a jedlého 24karátového zlata mohli objednat, na kontě musíte mít nejméně půl miliónu korun. Pokud byste přeci jen raději dali přednost něčemu méně nákladnému, restaurace má na svém menu i další exkluzivní sladké tečky, a to v řádech již „pouhých“ desetitisíců.

Foto: Profimedia.cz

Nejdražší dezert světa Frrrozen Haute Chocolate.

Článek

Ten nejdelikátnější a zároveň nejdražší dezert nese název Frrrozen Haute Chocolate, obsahuje 24karátové švýcarské zlato a 23karátový jedlý list jak jinak než ze zlata. Restaurace nabízí dále například drahé pudingy či zmrzlinové poháry s cenou okolo 19 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z exkluzivních zmrzlinových pohárů nabízených v restauraci Serendipity 3.

Veškeré z těchto „levnějších“ dezertů je nutné objednat s dvoudenním předstihem, zájemci o půlmiliónový Frrrozen Haute Chocolate však musí restauraci dát vědět dva týdny předem. Cena tohoto dezertu však zahrnuje i hodnotné položky navíc, které nejsou k jídlu.

Foto: Profimedia.cz

Restaurace Serendipity 3 v New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Host si na památku může nechat zlatou lžičku za více než čtvrt miliónu korun a diamantový náhrdelník.

„Frrrozen Haute Chocolate podáváme v křišťálovém poháru a dále celé ve zlatě. Dezert také obsahuje diamantový náhrdelník. Nezbytné je jedlé zlato a dále slavný Serendipity mražený čokoládový mix, který obsahuje 14 nejvzácnějších a nejdražších druhů kakaa z Afriky a Jižní Ameriky. Přidáme i našlehaný krém a nejdražší pralinky La Madeline au Truffle, které stojí 47 tisíc korun za téměř půl kilogramu,“ uvedl šéfkuchař restaurace Joe Calderone.

Foto: Profimedia.cz

Frrrozen Haute Chocolate je rekordmanem mezi nejdražšími dezerty světa.

Foto: Profimedia.cz

Zlatou lžičku s drahokamy za 264 tisíc korun si zákazník může odnést s sebou.

Dezert je navíc servírovaný na zlatém podnose se lžičkou s drahokamy za 264 tisíc korun, tu si zákazník může vzít domů i spolu s diamantovým náhrdelníkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám