Hlavní obsah

Nechal jsem mobil v krávě a další kuriózní důvody ztráty telefonu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský internetový portál mobileinsurance.co.uk, který nabízí pojištění mobilních telefonů, zveřejnil nejkurióznější hlášení pojistných událostí za poslední rok. Společnost tvrdí, že všechny případy důkladně prošetřila a ručí tak za jejich pravost.

Foto: Archiv, Novinky

Některé ztráty mobilních telefonů jsou opravdu kuriózní. Ilustrační foto

Článek

Pokud by se z kuriózních hlášení sestavoval žebříček, pravděpodobně by mu vévodil muž z hrabství Devon, který zapomněl svůj iPhone uvnitř krávy. Té pomáhal s porodem telete a mobilní telefon použil jako svítilnu. Se zvířaty jsou spojeny i další dva pojistné nároky. Jednomu muži z Walesu ukradl telefon přímo z ruky racek, dalšímu ho vytáhla z kapsy opička na safari v hrabství Wiltshire.

O telefon přišel i zamilovaný pár, který během plavby na lodi napodoboval na její špičce slavnou scénu z filmu Titanic. Dvojice chtěla tento moment vyfotit, ale telefon jim spadl do vody. Jedna dívka z Liverpoolu nachytala svého přítele při nevěře a hodila po něm svůj nový smartphone. Jenže ho minula a telefon se po nárazu do zdi zničil.

Nepozornou pekařkou je žena z Nottinghamu, které spadl telefon do směsi na narozeninový dort pro její dceru. Žena si toho nevšimla a dort upekla i s telefonem. Ten pochopitelně obrovský žár nevydržel. Pozor nedával ani dělník, jehož mobilní telefon spadl do záchodu. Muž zapomněl, že ho má v zadní kapse a svoji chybu si uvědomil až po spláchnutí.

Většinu pojišťovna uznala

Všechny výše uvedené pojistné události společnost uznala a proplatila. Náhradu škody naopak neuznala muži, který během britského mistrovství v ohňostrojích údajně zapomněl svůj telefon v „odpalovací zóně“ a přišel na to až po akci. Jako podvod bylo vyhodnoceno i tvrzení fanouška hudební skupiny Blur. Neměl na vstupenku na koncert v londýnském Hyde Parku, pokoušel se ho tedy alespoň natočit ze stromu. Telefon mu ale upadl a nevydržel náraz.

„Podle těchto pojistných hlášení nikdy nevíte, jaká pojistná událost se vám může přihodit. Proto radím - používejte telefon pouze jako telefon,“ uvedl John Lamerton, ředitel pojišťovacího portálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám