Hlavní obsah

Nebezpečný vězeň se opaloval na střeše věznice, dolů ho dostávali sedm hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věznice pro nejtěžší zločince poblíž anglického města Durham musela ve středu řešit mimořádnou situaci, kdy se jeden z vězňů dostal na střechu. Tam se pouze ve spodním prádle opaloval a odmítal slézt dolů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo ve středu kolem půl páté odpoledne, kdy se jeden z odsouzených neznámým způsobem dostal až na střechu věznice Frankland, která stojí poblíž anglického města Durham. Pohyboval se tam pouze v botách a spodním prádle, přičemž tričkem čas od času mával nad hlavou.

Alarmující je pak také skutečnost, že blíže neupřesněný muž měl být také vyzbrojen podlouhlým předmětem, s největší pravděpodobností páčidlem. Na scénu tak nastoupili dva policisté v helmách a neprůstřelných vestách a s nimi také vyjednavačka.

Polonahému muži se však vyjednávat příliš nechtělo, protože dolů se jej podle webu Chronicle Live podařilo dostat až po zhruba sedmi hodinách, tedy krátce před půlnocí.

Nápravné zařízení Frankland se nachází zhruba pět kilometrů od Durhamu a v osmi křídlech je zde umístěno 850 odsouzených, kteří podle britského vězeňského systému spadají do dvou kategorií s nejvyšší nebezpečností, a tudíž také ostrahou. Bývají sem umísťováni ti nejtěžší zločinci.

V Severní Makedonii našli tunel z vězení. Útěk plánovali těžcí zločinci

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám