Hlavní obsah

Naštvaný listonoš vysypal poštu do fontány

CARCASSONNE

Zaměstnanec francouzské pošty ve městě Carcassonne na západě země galského kohouta vyhodil zásilky za celý jeden den do vody ve fontáně na náměstí. Vyjádřil tak svou nespokojenost s podmínkami v práci.

Foto: Jan Kaše

Vůz Škoda 1000MB-ideální pro dovolené, tedy pokud jste měli na střeše tzv. zahrádku a nikam nechvátali

Článek

Zjevně rozlícený třicetiletý pošťák zaparkoval na náměstí v Carcassonnu žlutou služební dodávku, otevřel zadní dvířka a veškeré balíky, dopisy a pohledy bezmilostně naházel do vody.  

Adresy se rozpily

Ke svému vystoupení přizval tisk a místní televize, o ojedinělou podívanou se nenechaly ošidit ani desítky náhodných kolemjdoucích, kteří se zálibou sledovali jeho počínání, jež následně vysílala francouzská televize France 2.

Po pár minutách ve fontáně plavalo dvanáct pytlů s poštou, které se v lázni otevřely. Adresy na některých dopisech se tak staly nečitelné, proto již nikdy zřejmě nedoputují ke svému adresátovi. Ostatní byly usušeny a budou doručeny se zpožděním. 

Dostal padáka

Yves Baccou, vedoucí poštovního střediska, na rozlíceného zaměstnance podal žalobu za zničení nedoručených zásilek a dodal, že mu již nebude prodloužena pracovní smlouva.

Baccou se zároveň prostřednictvím médií omluvil všem občanům, kteří budou na 5 až 6 tisíc dopisů čekat marně.  

Reklama

Související články

Listonoš před Vánoci vyhodil poštu

Britský pošťák na letošní Vánoce určitě nebude vzpomínat s radostí. Líný listonoš si chtěl ulehčit práci a doručovaných balíků a dopisů se jednoduše zbavil....

Výběr článků

Načítám