Hlavní obsah

Námořník zachránil čtyři koťata z hořící lodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člen thajského námořnictva, třiadvacetiletý Thatsaphon Saii, byl jedním z těch, kteří v úterý zasahovali u požáru lodi u pobřežních vod nedaleko thajského města Satun. Zatímco posádka se zvládla dostat do bezpečí včas, čtyři koťata byla zanechána na palubě hořící lodi. Námořník se vrhl do vln a koťata dokázal zachránit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Thajský námořník zachránil z hořící lodě vyděšená koťataVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Když se zachránci z řad thajského námořnictva dostali k lodi, která v úterý vyslala tísňové volání, všichni už byli v bezpečí. Tedy všichni lidé – osm členů posádky, nabral nedaleký rybářský člun, který rovněž odpověděl na tísňové volání.

Loď, kterou zachvátily mohutné plameny, tedy nezbylo než sledovat a čekat až klesne ke dnu. Náhle si však někdo povšiml pohybu na přídi potápějící se lodi. Tísnila se tam čtyři vyděšená koťata. Thatsaphon na nic nečekal a skočil do vln.

„Náš úkol bylo zajistit vrak a zkontrolovat, zda z lodi neunikne palivo. Ale všimli jsme si těch koťat na palubě,“ uvedl Thatsaphon. „Okamžitě jsem si sundal triko a natáhl záchrannou vestu. Plameny byly hlavně na zádi, ale loď se začala potápět, takže jsem věděl, že musím být rychlý,“ uvedl námořník.

Kočka způsobila chaos v oblacích. Proplížila se do letadla a napadla pilota

Cestování

Skočil do vody, doplaval k vraku a popadl vyděšená koťata. Všechna se mu podařilo dostat do bezpečí vojenské člunu. Zvířata byla dehydrovaná ale jinak v pořádku. Zůstávají v péči námořnictva, dokud se nepovede sehnat jim nový domov.

Úřady nadále pracují na tom, aby byl vrak vyzvednut. Palivo na lodi totiž stále představuje nebezpečí pro korálové útesy.

Reklama

Výběr článků

Načítám