Hlavní obsah

Námořníci osvobodili v nebezpečných vodách velrybu zamotanou v sítích

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vodách u chilské části Patagonie se uskutečnila náročná operace na záchranu velryby uvázlé v rybářských sítích. Účastnilo se jí několik člunů chilského námořnictva, které na místo pluly přes tři hodiny. Záchrana dopadla úspěšně, chilské úřady navíc nařídily odstranit z místa všechny rybářské sítě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chilské námořnictvo zachránilo velrybu zamotanou v sítíchVideo: Reuters

 
Článek

Námořnictvo se dozvědělo o uvázlé velrybě v pondělí ve 12:30. Malý člun nahlásil velkého kytovce v rybářských sítích v Paso Goree, úžinou mezi kontinentem a ostrovem Lennox.

„Ve 12:45 se na místo vydal servisní člun General Alacalufe se skupinou dalších lodí chilského námořnictva,“ uvedl Cesar Quiroga, kapitán chilského námořnictva velitel námořních sil v Puerto Williams.

Záchranné flotile trvala cesta na místo přes tři hodiny. Operace byla o to náročnější, že vody v Paso Goree nejsou považovány za příliš bezpečné. Osvobodit zoufalého kytovce trvalo přibližně hodinu. Velryba neutrpěla vážnější zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám