Hlavní obsah

Nakupoval policista během služby? Ne, projevil nebývalou dávku soucitu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotky strážníka Bennetta Johnse z amerického města Laurel ve státě Marryland obletěly internet. Johns je na nich zachycen, jak během služby nakupuje. Fotografie však zveřejnilo před čtrnácti dny samo policejní oddělení města. Mladý strážník se totiž slitoval nad matkou samoživitelkou.

Foto: Profimedia.cz

Policejní oddělení se snaží tlačit na strážníky, aby byli ke komunitě přátelštější (ilustrační foto).

Článek

Policejní nováček Johns byl se svým kolegou přivolán k naprosto rutinnímu případu. V místním supermarketu přistihla ostraha zlodějku. Když však Johns dorazil na místo zjistil, že žena nakoupila běžné hygienické přípravky, nezbylo jí ale na plínky pro jejího malého syna. Proto se je rozhodla ukrást.

Sám Johns byl vychován matkou samoživitelkou, a tak měl pro ženinu situaci pochopení. Vytáhl peněženku a plíny v hodnotě 15 dolarů (zhruba 330 korun) zaplatil. „Ačkoliv si často děláme legraci, že naši nováčci jsou policisté v plínkách, strážník Johns si je tentokrát nekupoval pro sebe,“ napsalo na svém facebookovém účtu policejní oddělení.

Celý příběh má podle tiskové mluvčí místního policejního oddělení Audrey Barnesové důležité poselství. „Tohle je něco, o čem by místní policejní práce měla také být,“ sdělila stanici WSVN. „Johnsova reakce ukazuje snahu oddělení vytvořit si s komunitou smysluplný vztah, i když se zrovna neděje nějaká krizová situace,“ dodala.

Přesto strážník Johns musel nahlásit ženino chování jako přestupek. Hlavně kvůli možným stížnostem ze strany majitele obchodu. Matku samoživitelku tak čeká slyšení před soudem. Město se ale postaralo, aby se jejího případu ujala právní kancelář, která se specializuje na rodiny s existenčními problémy. „Jde nám o to, aby žena nepropadla skulinami v sociálním systému,“ uzavřela Barnesová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám