Hlavní obsah

Na Tchaj-wanu musí opilci za volantem čistit márnice

Narůstající počet případů přistižených řidičů s alkoholem v krvi donutila úřady v tchajwanském městě Kao-Siung jednat. Provinilci nyní musí v rámci veřejně prospěšných prací čistit márnice a krematoria.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Více než dvoumilionovým městem, druhým největším po Tchaj-peji, otřásl minulý měsíc případ opilého muže, který při nehodě zabil jednoho člověka a další tři těžce poranil.

Zatímco jeho čeká téměř jistě vězení, starosta Čchen Čchi-maj oznámil, jak město bude trestat ty, kteří před jízdou popíjeli, ale nezpůsobili tak vážné neštěstí. Veřejně prospěšné práce budou trávit uklízením a čištěním márnice a krematoria, aby si uvědomili blízkost smrti.

Před několika dny si první provinilci přišli odkroutit svůj trest. „Otíral jsem mrazicí box a uvědomil jsem si, že je nejspíš uvnitř tělo. Nikdy jsem nebyl tak blízko smrti a bylo to velmi znepokojující,“ uvedl jeden z potrestaných mužů s tím, že už si dobře rozmyslí, kdy sedat za volant.

Neměňte si jméno na „Losos“, žádá Tchaj-wan

Koktejl

V prohlášení města pak stojí, že zatímco dál budou úřady prosazovat nulovou toleranci alkoholu za volantem, tak doufají, že díky veřejným pracím na místech, kde je člověk blízko smrti, budou obyvatelé více respektovat životy ostatních.

Reklama

Výběr článků

Načítám