Hlavní obsah

Na svatbu přivedl lamu, nadchnul všechny kromě nevěsty

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začalo to jako nevinný vtípek, ovšem Mendl Weinstock se ho rozhodl dotáhnout do konce. Když se vdávala jeho sestra Riva, jako doprovod si přivedl na obřad živou lamu. Vzhledem k slavnostní chvíli bylo pochopitelně zvíře oblečeno ve smokingu. A zatímco většina hostů byla nadšená, Mendlova sestra už tak pobaveně nevypadala. I ona však nakonec ocenila bratrův vtip.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Fotografie, na kterých Mendl stojí s lamou po boku a vedle něj Riva pohledem jasně naznačuje, co si o jeho nápadu myslí, se stala hitem internetu. Jak celý nápad vznikl, se v úterý sourozenci z amerického Ohia svěřili serveru CNN.

Někdy před pěti lety jeli Mendl se svou starší sestrou a jejími kamarádkami autem navštívit své přátele do Indiany. Během dlouhé cesty se dívky začaly bavit o svatbě, Riva měla všechno naplánováno a do detailu vyprávěla, jaká její svatba bude.

Jak se Mendl svěřil, jeho sestra tehdy ani neměla přítele a tahle debata pubertálních dívek ho neskutečně vytáčela. „Jestli mě na takovou svatbu donutíš jít, přivedu si s sebou lamu,“ odsekl tehdy své sestře.

„Byla to první věc, co mi vyskočila v hlavě,“ svěřil se nyní CNN. Riva se naštvala, že jí mladší bratr chce zničit její vysněnou svatbu, ale nepovažovala to za nic jiného než neškodný vtípek. Rozvíjející se diskuzi o exotických sudokopytnících na svatbě proto rázně utnula. „Vzdávám se. Lama je zvaná na mou svatbu,“ rezignovaně slíbila.

O pět let později Riva na vtípek dávno už zapomněla. Byla už nějakou dobu šťastně zamilovaná a její přítel ji loni v říjnu konečně požádal o ruku. Když zprávu o zásnubách poslala svému bratrovi, přišla okamžitá odpověď: „Lama už je zamluvená!“

Lama jménem Shockey

Možná ještě doufala, že si to její bratr rozmyslí. To se však nestalo. Na svatební obřad minulou neděli přišel svátečně oblečený Mendl s podobně vymóděnou lamou jménem Shockey, kterou si za 400 dolarů (zhruba devět tisíc korun) vypůjčil z farmy nedaleko Clevelandu.

Lama přišla do optiky v Bretani, půl hodiny se procházela mezi brýlemi

Koktejl

Rivu zvíře zprvu příliš nenadchlo, pak se s tím však smířila. I proto, že se lama neúčastnila obřadu samotného a s doprovodem stála způsobně půl hodiny před budovou. „Když si můj bratr něco usmyslí, tak to dotáhne do konce. Takže pak jsem pochopila, že je lepší se vtipu zasmát než proti tomu bojovat,“ svěřila se Riva.

Na svatební hostině čekaly na nevěstu ještě další dvě lamy, tentokrát nafukovací. „Stálo to za každý cent, který jsem do toho dal,“ radoval se Mendl z povedeného žertu. „Jednak to stálo za ten její výraz, a ještě víc se to vyplatilo, když jsem tím získal internetovou slávu,“ smál se Mendl.

Smích ho však možná brzo přejde. „Už jsem začala plánovat odvetu,“ sdělila Riva s tím, že zatímco Mendlova svatba je zatím v nedohlednu, brzo bude slavit promoci. „Měl by spát s jedním okem otevřeným,“ upozornila ho sestra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám