Hlavní obsah

Na rušné silnici v Anglii nouzově přistálo malé letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malé letadlo bylo ve čtvrtek odpoledne nuceno přistát na rušné silnici A40 u anglického města Cheltenham. Navzdory hustému provozu se událost obešla bez jakýchkoliv zranění.

Na dálnici v Gloucestershireu přistálo nouzově malé letadloVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Lehký letoun ve čtvrtek odpoledne mířil na nedaleké letiště, ale kousek před cílem pojal pilot podezření na poruchu motoru, a tak se rozhodl pro nouzové přistání. Vybral si silnici A40, na níž odpoledne kolem šesté hodiny panoval vcelku čilý provoz.

Kromě samotného nouzového přistání je vcelku kuriózní také skutečnost, že se při tomto incidentu nikomu nic nestalo a podle policie z hrabství Gloucestershire nebyly hlášeny ani žádné nehody.

Dost k tomu ovšem pravděpodobně přispěla také skutečnost, že pilot si to namířil přímo doprostřed silnice a posadil letoun na středová svodidla, takže autům nechal maximum manévrovacího prostoru.

Událostí se nyní budou zabývat letečtí vyšetřovatelé, zatímco britskou veřejnost možná zase až tak nevzrušila. „Bylo to dost překvapivé, protože se to opravdu nestává často,“ popsal serveru BBC suše své pocity sedmnáctiletý Vesper Gray Smith, jenž seděl v projíždějícím autobuse v době, kdy letadlo již sedělo na zemi.

Americká seniorka dokázala s malým letadlem nouzově přistát, když pilot ztratil vědomí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám