Hlavní obsah

Americká seniorka dokázala s malým letadlem nouzově přistát, když pilot ztratil vědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádnou dávku odvahy a duchapřítomnosti prokázala 68letá americká seniorka, když ji pilot malého letadla přepravoval z pevniny na ostrov u východního pobřeží USA. Devětasedmdesátiletý muž za kniplem totiž krátce před přistáním náhle ztratil vědomí a žena byla jedinou pasažérkou.

Foto: Profimedia.cz

Stroj Piper Meridian po nouzovém přistání na americkém ostrově Martha's Vineyard

Článek

Stroj typu Piper Meridian vyrobený v roce 2006 mířil podle listu The New York Post z Westchester County ve státě New York na ostrov Martha's Vineyard, který patří státu Massachusetts.

Žena nepropadla panice a ujala se řízení letadla, s nímž pak obdivuhodně dokázala nouzově přistát. Dosedla na cílovém ostrově na louku pár set metrů od přistávací dráhy. Náraz byl prý poněkud tvrdší, takže se letadlu rozlomilo levé křídlo, informovala policie.

Seniorka vyvázla bez zranění. Lékaři ji v místní nemocnici přesto vyšetřili a poté propustili domů.

Pilota dopravil vrtulník rychlé zdravotnické služby do nemocnice v Bostonu. Jeho život byl prý v ohrožení, ale nebylo jasné, zda kvůli jeho náhlému bezvědomí, nebo případnému zranění při nouzovém přistání.

Letiště na ostrově Martha's Vineyard zhruba na dvě hodiny uzavřelo přistávací dráhu, aby bylo možné odklidit poškozené letadlo. Incident vyšetřují federální policie a Federální úřad pro letectví.

Na Slovensku havarovalo malé letadlo, pilot uhořel

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám