Hlavní obsah

Na ředitele školy vyskočil z popelnice medvěd. Vyděšení byli oba stejně

Pořádný šok zažil 1. května ředitel školy v americké Západní Virginii James Marsh. Když po víkendu odemykal popelnici za školní jídelnou, vyskočil na něj medvěd. Marsh na nic nečekal a dal se na útěk, stejně tak učinila i překvapená šelma.

Na ředitele školy vyskočil z popelnice medvědVideo: Reuters

 
Článek

Neobvyklé setkání zachytila bezpečnostní kamera. Ředitel a medvěd se na sebe na chvíli zadívali a pak se oba dali na úprk.

„Nikdy jsem nebyl medvědovi tak blízko a troufnu si tvrdit, že málokdo byl,“ uvedl Marsh pro regionální televizní stanici WSAZ3. „Do popelnice házíte věci a nečekáte, že z ní něco velkého naopak vyleze,“ dodal.

Ředitel se svěřil, že když jeho známí viděli záznam, neskrývali překvapení, jakým je 58letý Marsh výtečným běžcem. Záznam z kamer pobavil i studenty, kteří chtěli celou situaci vidět a kterým ředitel video přehrál.

Vylekaný medvěd prchal v noci v alpském průsmyku před autem

Koktejl

I když se video zdá spíše roztomilé, v prvních okamžicích řediteli do smíchu rozhodně nebylo. „Vyskočil jak čertík z krabičky. Pořádně hlasitě zařval, to na tom bylo asi to nejhrozivější,“ popsal ředitel blízké setkání s šelmou. „Když jsou u vás takhle blízko, rozhodně nevypadají přátelsky,“ dodal.

Nešlo o medvědovu první návštěvu. Petlice na popelnici, kterou šel ředitel odemknout, tam byla nainstalována právě kvůli tomu, že se do ní medvědi několikrát vloupali. Přesto, jak se ukázalo, všetečné medvědy neodradila.

Ještě v pondělí byla proto popelnice upravena tak, aby se do ní tentokrát už žádný medvěd nedostal. „Doufáme, že si chlapec najde jídlo někde jinde,“ uzavřel Marsh.

Medvěd v Coloradu si udělal 400 selfíček

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám