Hlavní obsah

Na řece plné krokodýlů se jim potopila loď. Na záchranu čekali dva dny

Velké štěstí měli v australském Severním teritoriu dva muži, jimž se ve čtvrtek na řece, kterou obývají krokodýli, náhle potopila loď. Dvojice doplavala k přilehlému ostrovu, kde strávila bez jídla a pití dva dny. V sobotu je spatřila posádka jiné lodi díky nápisu „help“ (pomoc), který uvázlí muži dokázali vytvořit, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Krokodýl mořský v australském Severním teritoriu (ilustrační foto)

Článek

Loď šla podle britského deníku ke dnu poté, co narazila do ostrého objektu pod hladinou nedaleko ústí řeky Daly.

Muži museli následně plavat proti proudu řeky, aby se dostali na přilehlý ostrov, kde dva dny čekali na záchranu.

Krokodýl mu ukousl prsty na nohou, bolest zaháněl pivem

Koktejl

Dotyční byli na místě bez jídla a vody, naštěstí však byli schopni vytvořit nápis „pomoc” z víka chladicího boxu, díky němuž je v sobotu zahlédla posádka jiné lodi. Ta následně oba odvezla do bezpečí.

„Ti muži mají velké štěstí, že přežili. S ohledem na odlehlou oblast, kde se nacházeli, přítomnost krokodýlů mořských i extrémní horko v tomto ročním období,” řekl Daily Mailu policista Troy Harris.

„Plavali k nejbližší pevnině a snažili se upoutat pozornost. Důležité je, že na místě zůstali. Obzvlášť pak chválíme kapitána záchranné lodi za to, že ty dva muže zachránil,” doplnil policista s tím, že po dvojici nebylo vyhlášeno pátrání, neboť se z výletu měla vrátit až v neděli.

Oba zachránění muži byli převezeni do nemocnice, už ale byli propuštěni.

Reklama

Výběr článků

Načítám