Hlavní obsah

Na poli při Tour de France se "projel" obří bicykl ze slámy a traktorů

Novinky, Zdeněk Rejšek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obří pohyblivé kolo z balíků slámy a desítek traktorů přichystali pro diváky třetí etapy letošního závodu Tour de France francouzští farmáři. Svým výtvorem chtěli dát světu najevo, jak moc jsou hrdí na svou práci.

Článek

Skupina francouzských farmářů připravila během třetí etapy letošního závodu Tour de France pro jezdce i pro diváky netradiční podívanou. Na polích v těsné blízkosti silnice, kudy hlavní peloton projížděl, vytvořili obří pohyblivé závodní kolo se vším, co k němu patří.

Farmáři předvedli svou zručnost i cit pro detail. Rám obřího kola vytvořili z pečlivě rozmístěných balíků slámy. Pohyblivou přehazovačku tvořilo několik malotraktorů jezdících v kruhu a každé z kol tvořilo přesně dvanáct velkých traktorů, jejichž ladný pohyb vzdáleně připomínal baletní kreace.

Kolo bylo opatřeno i speciálním závodním sedlem a zahnutými řídítky vpředu. Nechyběly ani takové detaily, jako jsou láhev s pitím nebo taštička s nářadím potřebným pro opravu kola.

Celý tento kuriózní výjev byl doplněn o nápis, který dal všem jasně najevo, že místní farmáři jsou velmi hrdí na svou práci i na to, že mohou nakrmit tolik lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám