Hlavní obsah

Na pohřeb dorazil i smrťák s rezavou kosou. Přála si to excentrická nebožka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maldon

Excentrická anglická seniorka si sama do posledního detailu naplánovala vlastní pohřeb. Mimo jiné si přála, aby na obřad dorazil smrťák s kosou. Smuteční hosté byli oblečeni v bílém a pak se odebrali do hospody, kam nebožka chodila na karty.

Foto: Profimedia.cz

Na pohřeb Sharon Taffsové dorazil i smrťák s rezavou kosou

Článek

Sharon Taffsová z městečka Maldon v anglickém hrabství Essex byla značně nonkonformní dáma. Z tohoto světa ovšem odešla již v osmašedesáti letech, když prohrála boj s rakovinou. Ve svých posledních dnech si však ještě stačila sama naplánovat vlastní pohřeb.

Mezi jejími přáními byla například živá kapela, která bude hrát její oblíbené písně, a také měla představu, že zcela proti běžným zvyklostem přijdou smuteční hosté ve světlém oblečení. Ne zcela obvyklé bylo rovněž přání, aby ji pozůstalí dali zpopelnit ještě před pohřbem, aby v kostele při obřadu mohla být vystavena její urna.

A také chtěla, aby na její pohřeb přišla smrtka s kosou. Této role se nakonec ujal devětapadesátiletý Kenny Rossington, přítel o deset let mladší Louise Millerové, dcery paní Taffsové. „Maminka si myslela, že je to opravdu dobrý nápad,“ řekla webu Independent Louise s tím, že Kenny chtěl původně truchlícím připomenout, že i oni už jsou pomalu na řadě.

Nakonec však měly události lehce jiný průběh. „Zahrál to skvěle, v kostele stál vzadu a nepromluvil ani slovo,“ uvedla Louise s tím, že pár smutečních hostů se i docela dost polekalo. A to navzdory tomu, že byli předem varováni.

Z kostela do hospody

Paní Taffsová za života pracovala v továrně na nábytek pro školy a ve volném čase se věnovala kreativním zálibám, jako například malování či pletení. V pozdějším věku se stala praktikující členkou církve, a také proto ve svých posledních dnech hleděla smrti vstříc s nadhledem. Byla přesvědčená, že až přijde její čas, setká se s Ježíšem.

Při pohřbu byla v kostele také spousta předmětů z jejího života a hosté si při hudbě podupávali do rytmu. „Když se řekne pohřeb, představíte si pláč a smutek, ale toto byl ten nejlepší pohřeb, na jakém jsem kdy byla,“ řekla Louise Millerová jistě nejen za sebe.

Po velmi netradičním obřadu se pak všichni hosté odebrali do nedaleké hospody, kam paní Taffsová za svého života ráda chodila s přáteli hrát karty.

Ohňostroje, striptérka, tanec s urnou. Drogovému dealerovi vystrojili opulentní pohřební hostinu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám