Hlavní obsah

Na obyvatele zatopené vesnice čekalo po návratu překvapení

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malugrenjovo

Obyvatelé malé sibiřské vesnice Malugrenjovo byli evakuováni kvůli povodním. Když se minulý pátek vrátili domů zkontrolovat škody, zůstali v němém úžasu. Uprostřed obce se na vodě vznášela část rakety, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velká voda vyplavila ve vesnici součást raketoplánuVideo: Reuters

 
Článek

Na trávníku přímo před domem místního policisty se na vodě pohupoval ohromný válec. Na místo okamžitě přijeli vyšetřovatelé a techničtí experti, aby se pokusili objekt identifikovat.

“Vypadá to jako první stupeň rakety, soudě podle jeho velikosti. V průměru má zhruba 2,4 metru a na délku měří asi sedm metrů,” sdělil přivolaný profesor kosmického inženýrství Alexej Jaskin.

Ruský server Russia Today zveřejnil, že se opravdu jedná o část kosmické rakety, která však nikdy nesloužila původnímu účelu a neopustila naši planetu. “Je to prázdná palivová nádrž. Takovéto tanky se používají na venkově jako kolektory vody,” dodal Jaskin.

Podle místních úřadů se už ozval majitel vyplaveného objektu. Rodina žijící nedaleko Malugrenjova ho prý skutečně používala na shromažďování vody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám