Hlavní obsah

Dvě v podprsence, čtyři v kalhotkách. Ve spodním prádle pašovala pistole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská policie informovala o případu z loňského prosince, kdy se pár belgických čtyřicátníků snažil do země propašovat patnáct střelných zbraní. Šest z nich ukrývala žena ve spodním prádle, další se našly v autě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Naivní pašerácká akce by nakonec možná i vyšla, kdyby s sebou měl pár nějaká zavazadla. Do země totiž přijížděli autem po mostě přes průliv Öresund a tvrdili, že jedou na svatbu. Švédským celníkům přišlo divné, že s sebou nemají žádná zavazadla, a tak zahájili prohlídku.

Jejím výsledkem bylo patnáct nalezených pistolí. Devět z nich bylo ukryto za palubní deskou a šest jich celníci našli na těle ženy, dvě v podprsence a čtyři zastrčené v kalhotkách. Za autorádiem se pak skrývalo ještě několik zbraňových součástí.

Žena následně tvrdila, že nemá tušení, k čemu jsou pistole určeny. Její partner údajně chtěl, aby si je schovala do spodního prádla, a tak to udělala. Muž ovšem následně přiznal, že zbraně vyzvedl v Německu a měl je doručit konkrétní osobě ve Stockholmu.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo zadržet tak velké množství zbraní, které tudíž neskončí u zločineckých gangů,“ komentoval případ Kristian Johansson, jenž vede švédské oddělení zaměřující se na boj s pašeráckými aktivitami.

Smutná realita, smutný rekord

Web The Telegraph v této souvislosti podotýká, že gangy, složené převážně z přistěhovalců první a druhé generace, představují ve Švédsku značný problém. Většinou totiž obchodují s drogami a nezřídka mezi nimi dochází k ozbrojeným konfliktům.

Podle Telegraphu loni ve Švédsku padl nelichotivý rekord, když bylo zastřeleno 63 lidí. Tento počet ještě mnohem více vynikne ve srovnání s ostatními skandinávskými zeměmi. Norsko a Dánsko zaznamenaly shodně po čtyřech obětech střelby, zatímco ve Finsku loni došlo pouze ke dvěma takovým případům.

Letušky pašovaly na Filipíny přes 15 kilogramů cibule

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám