Hlavní obsah

Na golfové hřiště v Kapském Městě se vplížila rozzuřená kobra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zděšení zavládlo mezi návštěvníky golfového hřiště na severním předměstí Kapského Města, když se na pečlivě střižený trávník vplížil nezvaný host. Šlo o kobru kapskou, jednoho z nejjedovatějších hadů na africkém kontinentu.

Foto: Profimedia.cz

Kobra kapská

Článek

Plaz byl zjevně agresivně naladěný. Po odpališti kličkoval s roztaženou kapucí a svými zuby také udeřil do jedné ze značek.

Videozáznam, který na mobilní telefon pohotově pořídila jedna hráčka, naznačuje, co mohlo kobru tolik rozrušit. V pozadí na pomezí hrací plochy a lesa totiž podle listu The New York Post vše pozorovala mangusta. Tato šelma je pro kobry jedním z přirozených predátorů.

Žádného z golfistů had neuštkl. Autorka zveřejnila záznam na Instagramu, kde jej uživatelé vydatně komentovali. „Přemýšlím, kde jsem nechal brokovnici,“ napsal jeden z nich. Druhý se pak přidal slovy „k čertu s hraním na tomto hřišti“.

Kobra kapská (Naja nivea) je středně velký had. Dospělí jedinci dorůstají délky až 1,6 metru. Oběti uštknutí musejí okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, protože pro přežití je nutný silný protijed.

Pilot přistával s kobrou pod sedačkou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám