Hlavní obsah

Na americké škole maturovalo ve stejný rok 12 párů dvojčat a jedna trojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká média informovala o případu, kdy se ve škole na předměstí Chicaga sešel nezvykle vysoký počet vícerčat. Ale k rekordu, který drží jiná škola rovněž v okolí Chicaga, to má pořád ještě dost daleko.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ze školy Vernon Hills High School na předměstí Chicaga minulý týden odmaturovala ne zcela obvyklá sestava studentů. Bylo mezi nimi totiž dvanáct párů dvojčat a jedna trojčata.

„Myslím, že na dvojčatech je obecně hezké to, že mohou oslavovat svou jedinečnost a zároveň mají zvláštní pouto a kamarádství,“ řekl k tomu ředitel střední školy John Guillemot.

A rozhodně nemluví jen tak do větru, protože sám se narodil jako jedno z dvojčat.

Dvojčata a trojčata pak dohromady tvoří lehce přes sedm procent maturitního ročníku. To se nemusí zdát příliš, ale stále je to podstatně větší zastoupení, než je v populaci běžné.

Obecně se udává, že dvojčata přicházejí na svět jen přibližně v jednom případě z osmdesáti porodů, což představuje podíl 1,25 procenta.

Podle všeho budou hrát roli také nějaké lokální podmínky nebo výchozí parametry. Stanice CBS News totiž například uvádí, že v roce 1999 žilo v Naperville, což je jiné předměstí Chicaga, 379 párů dvojčat a dvacatery trojčata.

Stát Illinois, respektive chicagská aglomerace, pak také drží rekord počtu dvojčat v ročníku na jedné škole.

Organizace Guiness World Records v roce 2017 napočítala na New Trier High School na předměstí Winnetka neuvěřitelných 45 párů dvojčat a k tomu jedna trojčata.

Pravděpodobnost 1 ku 200 milionům. Mladému páru se narodila jednovaječná trojčata

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám