Hlavní obsah

Mysleli, že je zraněný. Orel v jezeře ale všechny překvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svědky zajímavé scény ze světa fauny byli lidé v americkém Wisconsinu. Z tamního jezera Chippewa vyplaval orel bělohlavý, o kterém si dotyční mysleli, že je zraněný. Důvod byl ale jiný, zvíře ve vodě lovilo rybu.

Foto: Profimedia.cz

Orel bělohlavý, ilustrační foto.

Článek

Video pochází už z konce září, zveřejněno ale bylo až nyní. Na záběrech je vidět, jak orel bělohlavý plaval směrem ke břehu jezera.

Když se pták konečně dostal na souš, bylo zřejmé, z jakého důvodu do vody vlastně zavítal. V pařátech měl totiž velkou rybu, kterou ulovil. Byl mokrý a pravděpodobně nedokázal vzletět, a tak musel využít svá obrovská křídla k plavání.

„Seděli jsme v obývacím pokoji s výhledem na jezero a všimli si orla plavajícího k naší pláži. Nejdříve jsme si mysleli, že je zraněný, ale nakonec vyplaval s devítikilogramovým kaprem v pařátech,“ sdělili svědci události deníku Daily Mail.

„Seděl si na břehu a jedl tu rybu několik hodin. Ráno se vrátil a toho kapra dožral. Byla to opravdu zajímavá podívaná,“ dodali.

Orel bělohlavý, jenž se vyskytuje v oblastech Severní Ameriky včetně Kanady a Aljašky, se živí primárně rybami, ale jeho strava je různorodá. Ryby obvykle loví tak, že se snese nad hladinu a chytí svými drápy tu, která je blízko hladiny.

Plavání ve vodě u něj s ohledem na váhu ryby či namočení křídel není až tak neobvyklé. Rozpětí křídel, jež k tomu využívá, může mít mezi 1,68 a 2,44 metru.

Reklama

Výběr článků

Načítám