Hlavní obsah

Muže už 40krát odmítli v práci. Může za to jméno po diktátorovi

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za absolutního smolaře by se dal označit indický námořní inženýr. Toho totiž už více než 40krát odmítli zaměstnat i přes jeho nesporné znalosti oboru. Za jeho „prokletí” může jméno, které pro něj před 25 lety vybral jeho dědeček. Je po bývalém iráckém diktátorovi Saddámu Husajnovi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Saddám svého dědečka za výběr jména neviní, ostatně v příjmení má jeden drobný rozdíl. Zatímco diktátorovo jméno se v anglickém přepisu z arabštiny píše s „e”, tedy Hussein, jeho je s „a”, Hussain.

Jako prokletí ovšem vidí to, že už byl více než 40krát odmítnut v pracích, o které se ucházel. „Lidé se bojí mě najmout,“ cituje Inda portál BBC.

Zaměstnavatelé jsou podle jeho slov neochotní ho zaměstnat kvůli komplikacím, které by s sebou mohlo nechvalně známé jméno nést. Přitom si Hussain vedl dobře i na studiích. Zatímco ovšem jeho spolužáci už práci našli, muž je stále nezaměstnaný.

Ind se proto obrátil na úřady a nechal se přejmenovat na Sajida. Podle svých slov měl za to, že po změně si lehce pořídí nový pas, řidičský průkaz a bude po problémech. Jenže ani nové křestní jméno mu nijak výrazně nepomohlo, protože se mu s ním zase nedaří prokázat, že skutečně vystudoval univerzitu.

Ind se tak opětovně obrátil na úřady – ty by mu měly vystavit již platný diplom z univerzity s jeho novým jménem.

Být Saddámem není lehké

Se jménem má problém i několik mužů přímo v Iráku, píše BBC. Například jeden novinář jménem Saddám tvrdí, že jeho otce vyhodili z práce na vládě, protože byl podezřelý z toho, že je členem zakázané strany Baas.

BBC dále píše o případu chlapce, který měl po bývalém diktátorovi jméno i příjmení. Ve škole na něj spolužáci často pokřikovali, že kromě toho, že ho nenávidí oni, nenávidí ho i celá země.

Reklama

Výběr článků

Načítám