Hlavní obsah

Muže přejelo metro, přežil

Novinky, vps

Jeden z pasažérů newyorského metra zachytil na video okamžik, kdy souprava metra přejela přes muže ležícího mezi kolejemi. Ostatní cestující se ho snažili dostat ven z kolejiště, ale před příjezdem vlaku se jim to nepodařilo. Muži se naštěstí nic nestalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže přejelo metro, přesto přežil

 
Článek

Není jasné, jak se muž, jenž nebyl psychicky v pořádku, do kolejiště ve stanici 175 Street vůbec dostal. Z videa je patrné, že se mu dva cestující snažili pomoct, muž se jim ale bránil.

Osoba, která incident natáčela, odmítla ležícímu pomoct. Jak bylo později vysvětleno, údajně to bylo kvůli opilosti.

Obětaví pomocníci se neustále v nervozitě z vlaku ohlíželi přes rameno. V momentě, kdy bylo jasné, že souprava už není daleko, se pokusili muže naposledy vytáhnout, ale neúspěšně.

Vylezli tak ven z kolejiště a jen sledovali, jak se rychle blíží vlak. Jeden z nich se ho sice ještě pokusil zastavit, na to už však bylo pozdě. Video v tomto okamžiku končí, muži se ale nic nestalo. Mezera mezi kolejemi byla totiž dostatečně vysoká.

Měli kontaktovat policii nebo dopravní podnik

K incidentu došlo už loni na konci prosince, video bylo zveřejněno teprve před pár dny. Jeho pravost potvrdil mluvčí společnosti, která linku metra provozuje.

„Muž nejprve odmítl lékařskou pomoc, nakonec byl však donucen k převozu do nemocnice. Byl totiž psychicky narušený,“ řekl mluvčí serveru The Gothamist. Cestující, který odmítl vlézt do kolejiště, podle něj udělal správné rozhodnutí. Pasažéři by totiž v případě podobné události měli kontaktovat policii nebo zaměstnance dopravního podniku, který může vlak zastavit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám