Hlavní obsah

Muž zachránil králíka z hořícího pekla

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornii sužují lesní požáry. Ten poslední s názvem Thomas zničil v okrese Ventura přes 36 000 hektarů půdy. Plamenem lehlo na 150 budov a svá obydlí muselo opustit více než 50 000 lidí. Každá optimistická zpráva je pak pro místní balzámem na duši – v těchto dnech to je video s mužem, který zastavil u silnice, aby z plamenů vytáhl vyděšeného divokého králíka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič zachránil králíka z ohnivého peklaVideo: Reuters

 
Článek

Lidé v autech na dálnici číslo 101 mířili ve středu večer pryč z dosahu plamenů, když si jeden z řidičů povšiml králíka, který se tryskem prořítil silnicí a schoval se v jednom z keřů, které ještě nehořely. Bylo to však jen otázkou času, kdy porost lehne popelem.

A věděl to i řidič. Zastavil proto u krajnice a vyběhl z auta směrem ke králíkovi. U krajnice ho ale zachvátila panika, protože zprvu netušil, jak králíka z křoví vylákat. Nakonec se přemohl a vydal se ještě blíž k hořícímu porostu. V tu chvíli králík už na nic nečekal a rozběhl se k muži.

Tomu se ho podařilo chytit a odnést do auta. Co se s králíkem a mužem stalo dál, není jasné. Muž totiž odmítl sdělit svou identitu či poskytnout rozhovor místní stanici KABC, která se o celý příběh zajímala.

Není se čemu divit. Jak poznamenal jeden z uživatelů Twitteru, který video se záchranou sdílel: „Pokud potřebujete obnovit víru v lidskost, podívejte se na tohoto muže, který se snaží zachránit králíka.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám