Hlavní obsah

Muž z Colorada přišel o práci, protože natočil zloděje ze supermarketu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanec amerického řetězce v červnu na parkovišti před supermarketem natočil tři zloděje. Ale místo toho, aby od zaměstnavatele dostal prémie, nebo alespoň pochvalu, naopak přišel o práci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Santino Burrola je bývalý vojenský policista a dnes již také bývalý zaměstnanec amerického řetězce supermarketů King Soopers. V polovině června totiž natočil tři zloděje, jak do auta nakládají značné množství pracích prostředků. A to neměl dělat.

Na záběrech, které byly pořízeny 18. června, tedy na Den otců, Santino pobaveně komentuje to, co právě vidí. „Jako fakt, kámo? Fakt musíš dělat tohle? Ekonomika na tom není zas tak zle,“ říká zlodějíčkům. Do fyzického kontaktu s nimi nijak nepřijde, ale když odjíždějí, podaří se mu ještě strhnout pásku překrývající registrační značku.

Jenže právě tím Santino narazil na vnitřní firemní předpisy. Podle nich totiž mají zaměstnanci zakázáno při krádežích jakkoliv zasahovat. Společnost to zdůvodňuje tím, že se snaží chránit zdraví zaměstnanců, které by v podobných případech mohlo být ohroženo, zvláště pokud by situace eskalovala. Muže tak okamžitě propustila.

Naopak policisté Santinovo video ocenili a s jeho pomocí již vypátrali řidiče a umístili ho do vazby. Dopadení dalších dvou mužů sice podle serveru Fox Business poněkud vázne, ale jistě nebude neřešitelné.

Tento čin občanské zodpovědnosti však Santinovi značně zkomplikoval život. Bude muset odložit svůj plán přestěhovat se za rodinou na Floridu a místo toho si musí najít novou práci. Proti výpovědi se však chce bránit u soudu a jeho bratranec založil on-line komunitní sbírku, s jejíž pomocí by Santino Burrola mohl uhradit právní služby.

Dva maskovaní zloději s kladivem chtěli ukrást motorku. Nevyšlo to

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám