Hlavní obsah

Muž z Chicaga jedenáctkrát kradl ve stejném obchodě. Procházelo mu to pět měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v Chicagu zatkli šestatřicetiletého zloděje, který během pěti měsíců jedenáctkrát kradl ve stejném obchodě. Bez placení však odešel ještě minimálně v jednom dalším případě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestatřicetiletý Donte Elbert z Chicaga si z rostoucích cen hlavu nedělal. Od loňského prosince do letošního dubna totiž pravidelně navštěvoval obchodní dům na tamější Clark Street a odnášel si zboží bez placení.

Nejraději chodil do jedné blíže nespecifikované prodejny, ve které za tu dobu kradl jedenáctkrát.

Před pár dny však personálu v tomto obchodě již došla trpělivost a nahlásili jej policii, která jej zadržela krátce po poslední krádeži. Provozovatelé s oznámením otáleli mimo jiné i proto, že Elbert kradl v malém množství, respektive zboží v nízkých hodnotách.

Krádež zboží v hodnotě do 300 dolarů je totiž ve státě Illinois považována pouze za přestupek a o trestný čin jde až po překročení této hranice. Ale ne vždy se Elbert do této částky vešel.

Podle vyjádření chicagské policie byl totiž po zatčení obviněn z devíti krádeží v hodnotě nižší než 300 dolarů a tří krádeží v hodnotě vyšší. V tom je již započítána i další krádež jiném obchodě, který se nachází ve stejném nákupním centru.

Podle serveru Fox News se zatím neví, zda Elbert figuruje i v jiných případech krádeží, ale vyšetřování stále probíhá, a tak je možné, že se po výzvě policie další provozovatelé chicagských prodejen ještě přihlásí.

Nejneschopnější zloděj světa? V obchodě kradl 28krát a pokaždé ho chytili

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám