Hlavní obsah

Nejneschopnější zloděj světa? V obchodě kradl 28krát a pokaždé ho chytili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmapadesátiletý Chorvat se 28krát pokusil ukrást drobné zboží ze samoobsluhy, ale pokaždé byl přistižen a nyní mu hrozí vězení. Informovala o tom stanice N1, podle níž se jedná o zřejmě nejneschopnějšího zloděje na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž jménem Nenad se zaměřoval na záhřebské supermarkety Lidl, z nichž se v průměru třikrát měsíčně pokoušel krást různé zboží, od pečiva přes nutellu, vegetu nebo čokoládu až po pivo Karlovačko. S lupem ho ovšem pokaždé zastavili pracovníci ostrahy.

Ostraha se vždy snažila zavolat policii, ale ta odmítala krádeže řešit, neboť zboží bylo malé hodnoty - za deset měsíců chtěl muž ukrást potraviny za 584 eur (téměř 14 tisíc korun), což činí v průměru 21 eur na jeden pokus o krádež.

Po osmadvacátém neúspěšném pokusu už došla Lidlu trpělivost a podal na muže trestní oznámení za opakovaný pokus o trestný čin s celkovou škodou 584 eur.

Ačkoliv ve výsledku nic neukradl, muži nyní podle stanice N1 hrozí až sedm měsíců vězení nepodmíněně. Před soudem se obviněný nechtěl vyjádřit na svou obranu a mlčel. Soud uvedl, že otec jednoho dítěte nemá zaměstnání, dokončil základní školu a v minulosti byl trestán.

Lupič na útěku se kvůli pětistovce sám na 14 let uvěznil v jeskyni

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám