Hlavní obsah

Muž v kostýmu medvěda pobavil návštěvníky zoo, simuloval útěk skutečného zvířete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hirošima

Zoopark v japonském městě Hirošima zorganizoval na konci ledna cvičení, při němž se zaměstnanci snažili odchytit uprchlého medvěda. Jeho roli však na sebe k pobavení všech návštěvníků vzal muž v roztomilém kostýmu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pracovníci zooparku v Hirošimě si každodenní rutinu zpestřili cvičením s fingovaným útěkem medvěda. Vedle toho však také potěšili celou řadu návštěvníků, zejména tedy dětí, protože lítou šelmu reprezentoval muž v roztomilém kostýmu.

Navzdory tomu, že se méďa s návštěvníky vesele zdravil, párkrát i ochotně zapózoval a při „odchytu“ například také žertovně dostal po hlavě hráběmi, šlo o zcela vážně míněnou a pojatou akci.

Ostatně i proto se konala v době, kdy byli v parku lidé. Ošetřovatelé si totiž potřebovali vyzkoušet postupy, jak zvíře izolovat od návštěvníků v případě, že by došlo k útěku skutečného medvěda z výběhu.

V Japonsku, které je pověstné svým perfekcionismem ve všech ohledech, zvířata ze zoo pochopitelně nijak často neutíkají. Jde však o oblast se značnou tektonickou aktivitou, a tak se může stát, že dojde k poškození výběhů v důsledku zemětřesení, a zvířata by se tedy dostala ven, upřesnil server UPI.

V rámci tohoto cvičení zaměstnanci budovali různé zábrany, snažili se medvědovi zabránit v pohybu pomocí sítí i dalších překážek a nakonec přišly na řadu i uspávací šipky. Podle záběrů, jež jsou ze cvičení k dispozici, pak „uspaného“ medvěda dokonce naložili do dodávky a odvezli.

Medvěd, nebo člověk v kostýmu? Nerozumíte tomu, vzkázala lidem zoo

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám