Hlavní obsah

Muž skočil do řeky pro malou školačku, kterou unášel silný proud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z čínského města Čching-jüan v provincii Kuang-tung neohroženě skočil z velké výšky do řeky, aby zachránil dívku, kterou unášel proud. Jedinou újmou, kterou malá školačka utrpěla, tak byly rozmočené učebnice.

Hrdina skočil z nábřeží do vody, aby zachránil topící se dívkuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Sedmiletá dívka šla 11. září ráno s bratrem a babičkou do školy, když ji zradil kluzký povrch, jenž byl důsledkem několikadenních dešťů. Lidé v okolí byli pohotoví, začali ihned volat o pomoc a jiní rovnou volali záchranné složky.

Ale nejrychlejší ze všech byl Luo Ťin-č', který podle agentury AP v tu chvíli snídal v nedalekém podniku. Když slyšel, že se něco děje, rozběhl se k řece, a když pak viděl, jak holčičku unáší proud, bez váhání skočil z osmimetrové výšky a plaval školačce pomoci.

Když se k ní dostal, tak jí řekl, aby se jej chytila, a celou dobu ji uklidňoval, aby se nebála. Na břeh oběma pomohli další lidé s pomocí lan a mezitím dorazili také záchranáři. Ti pro jistotu převezli dívku do nemocnice, kde se ukázalo, že je navzdory nebezpečnému pádu a pobytu ve vodě naprosto v pořádku.

Statečného zachránce všichni přítomní velice chválili, a to včetně majitelky podniku, kde toho rána seděl. „Znám ho už dlouho a je to velmi dobrý člověk, má velké srdce,“ řekla později místním novinářům.

Sám pan Luo z toho však nehodlal dělat drama a v prvé řadě byl rád, že se holčičce nic nestalo. „Opravdu o nic nejde. Plavat umím dobře a nejdůležitější byla záchrana toho dítěte,“ odmítl být za hrdinu.

Dvanáctiletý Američan resuscitoval tonoucího muže. Viděl to v seriálu Stranger Things

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám