Hlavní obsah

Muž se v převleku za kněze vetřel do kasáren u Windsoru, kde sídlí královská garda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvyklé narušení bezpečnosti vyšetřují britské úřady. Falešný kněz strávil noc z minulého úterý na středu popíjením s vojáky nedaleko královského Windsoru. Královna v tu chvíli nepobývala ve Windsoru, nýbrž v Sandringhamu na východním pobřeží Anglie.

Foto: Profimedia.cz

Windsorské kasárny na Sheet Street, kam pronikl muž v přestrojení za kněze.

Článek

Muž v obleku kněze se objevil v úterý večer u kasáren, kde sídlí jednotky královské gardy strážící Windsor a Buckinghamský palác. Strážným oznámil, že se jmenuje otec Cruise, a uvedl, že je přítelem kaplana místního praporu reverenda Matta Colese.

Následně byl falešný kněz pozván dál a bylo mu nabídnuto jídlo. Muž, kterého úřady nejmenovaly, po večeři strávil nějaký čas popíjením s vojáky v důstojnickém baru, kde jim vyprávěl o svém údajném nasazením v Iráku.

Španělka okouzlila ochranku a vloudila se do rezidence prince Andrewa

Koktejl

Muž patrně v kasárnách přespal, policisté byli přivoláni po deváté hodině ranní, aby muže vyvedli. Podle vyjádření policie „nebylo třeba žádných dalších úkonů“.

Jelikož se celá věc vyšetřuje, policie už nesdělila žádné další podrobnosti. Pouze v prohlášení uvedla, že „armáda bere toto porušení bezpečnosti velmi vážně“.

Reklama

Výběr článků

Načítám