Hlavní obsah

Muž prožil kvůli charitě 26 krušných dní v kostýmu obřího šneka

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Charitativní maratón v Londýně letos odstartoval 17. dubna, poslední závodník ale přeťal cílovou pásku o 26 dní později. Lloyd Scott totiž zdolal 42,195 kilometru v mohutném kostýmu šneka. Tato strastiplná cesta přes sklo a jiné odpadky, navíc doprovázená krvácením z nosu a zvracením, však vydělala na charitu bezprostředně 20 tisíc liber (555 000 korun).

Článek

Lloyd Scott ve svých 49 letech absolvoval maratón v kostýmu šneka. Ležel na břiše na pojízdném prkně, odrážel se rukama a nohama a nad sebou měl téměř třímetrovou konstrukci. Posouval se jen centimetr po centimetru a každý den v těchto nepříjemných podmínkách strávil osm hodin.

„Starosti mi dělalo počasí, v kostýmu se totiž velmi rychle dělá vedro. Dalším velkým problémem se staly odpadky pohozené na chodníku. Musel jsem totiž překonávat sklo, hřebíky, zbytky jídla a také psí exkrementy,“ popsal pro server Metro svou cestu Scott.

Odpadky a vedro ovšem zdaleka nebyly jediné strasti, kterým musel Scott čelit. Kvůli pozici hlavou dolů mu neustále krvácelo z nosu a nemohl ani řádně strávit jídlo. Trápily ho tak žaludeční křeče doprovázené častým zvracením.

„Je to neuvěřitelná úleva. Jsem rád, že to mám za sebou,“ oddychl si v cíli Scott, který je pravidelným účastníkem nejrůznějších maratónů již od roku 1990, kdy vyhrál svůj boj s leukémií. Za tuto dobu vydělal na různé charity více než pět miliónů liber (téměř 140 miliónů korun).

Ač si Scott pokaždé vymyslel něco netradičního, například starobylý potápěčský oblek nebo kostým rytíře pronásledovaného drakem na bruslích, letošní zkušenost pro něj byla tou nejdrsnější a rozhodně netouží po dalším podobném zážitku.

Reklama

Výběr článků

Načítám