Hlavní obsah

Muž má 12 manželek, 102 dětí a 568 vnoučat. Na větší rodinu mu nezbývají peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Farmář z Ugandy je rodinný typ. S dvanácti manželkami má dosud 102 dětí, které mu daly 568 vnoučat. Kvůli rostoucím životním nákladům ovšem již další rozrůstání rodiny neplánuje a manželkám doporučil antikoncepci.

Foto: Profimedia.cz

Musa Hasahya

Článek

Sedmašedesátiletý farmář Musa Hasahya z vesnice Lusaka na východě Ugandy si manželství vysloveně užívá. „Postupně jsem si bral jednu ženu za druhou. Ostatně, jak by muž mohl být spokojený pouze s jednou ženou?“ popsal stručně svůj příběh deníku The Sun.

Oženil se rovnou s dvanácti ženami a má s nimi přes sto dětí. To je neobvyklé i na Ugandu, kde je mnohoženství oficiálně povoleno a rodiny tam často mívají hodně dětí.

Se všemi manželkami žije Musa Hasahya v jednom domě a pochvaluje si, že je tak má pěkně pod dohledem.

Foto: Profimedia.cz

Část rodiny ugandského farmáře Musy Hasahyi

Kvůli rostoucím cenám se ale jeho rodina asi už dále rozrůstat nebude. „Můj příjem se v průběhu let zmenšoval a zmenšoval, zatímco životní náklady jsou vyšší a vyšší,“ postěžoval si muž na současnou situaci s tím, že své manželky požádal, aby začaly užívat antikoncepci.

S tím souhlasí i jeho nejmladší žena Zulaika, která dosud porodila jedenáct potomků: „Žádné další děti už nechci. Naše finanční situace je zlá, a tak jsem začala brát antikoncepci.“

Na farmě s nimi žije přibližně třetina dětí, jejichž věkové rozpětí 6 až 51 let je stejně impozantní jako jejich počet. Velmi netradiční je i skutečnost, že nejmladší manželka pana Hasahyi je o 21 let mladší než jeho nejstarší potomek.

Manželky zmlátily svého muže, chtěl se potřetí nezákonně oženit

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám