Hlavní obsah

Muž kopal své kočce hrob, narazil však na výbušninu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blanchester

Sedmatřicetiletý Adrian Ayers z Blanchesteru v americkém Ohiu chtěl o tomto víkendu pohřbít kočku. Místo klidného místa pro milovaného domácího mazlíčka však na svém dvorku našel plechovou krabici plnou výbušnin.

Foto: Profimedia.cz

Muž z Ohia narazil při kopání hrobu na krabici s výbušninou. Ilustrační foto

Článek

„Adrian Ayers nám v neděli odpoledne nahlásil, že na svém dvorku kopal díru a našel kovovou krabici. Uvnitř viděl nábojnice a něco, o čem byl přesvědčený, že je výbušný materiál,“ řekl regionální televizi WKRC šéf místní policie Scott Reinbolt.

Ke zneškodnění údajných výbušnin byli kromě policejních jednotek přivoláni také pyrotechnici z nedalekého Hamiltonu.

„Pyrotechnici dorazili na místo a zjistili, že se uvnitř krabice kromě nábojnic skutečně nachází pět jednotlivých náloží, které obsahovaly trinitrotoluen,“ řekl Reinbolt.

Celá akce proběhla hladce a bez zranění

Lidé z blízkého okruhu asi dvou obytných bloků od místa nálezu byli upozorněni, že by měli opustit své domovy. Ačkoli šlo pouze o doporučení, mnoho lidí uposlechlo a v době ohrožení se vyskytovali mimo zónu případného nebezpečí.

Speciální jednotka výbušný poté materiál vyjmula ze země a odvezla ho do bezpečí na svou základnu v okolí Cincinnati v Ohiu.

Výběr článků

Načítám