Hlavní obsah

Musk se má prát s Zuckerbergem u některé z památek antického Říma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký miliardář Elon Musk tvrdí, že chystaný zápas mezi ním a Markem Zuckerbergem se uskuteční v Itálii u některé z památek antického Říma. Šéf společností X a Tesla kvůli tomu jedná s italskou vládou a ministr kultury mu údajně přislíbil, že může počítat s impozantní lokací.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Elon Musk

Článek

Oba magnáti se v červnu přes internet domluvili, že se spolu utkají v zápase ve smíšených bojových uměních (MMA), ale přesný termín zatím není jasný. Zuckerberg na své sociální síti Threads napsal pouze to, že jeho sledující se podrobnosti o zápase dozvědí ve chvíli, kdy se na nich s Muskem dohodne.

Musk před časem psal, že zápas by se mohl uskutečnit v římském Koloseu, ale to Itálie vyloučila. „Všechno, co bude zabírat kamera, bude z antického Říma, moderního tam nebude nic. Mluvil jsem s italskou premiérkou a ministrem kultury. Oba se shodli na impozantní lokaci,“ napsal Musk na sociální síti X (dříve Twitter).

Zároveň dodal, že pořadatelem zápasu nebude světová organizace UFC, ale zorganizují ho jeho a Zuckerbergova nadace.

Italský ministr kultury Gennaro Sangiuliano v prohlášení uvedl, že s Muskem hovořil o tom, že Itálie bude hostit „velkou charitativní a na historii odkazující událost“. Podrobnosti o místě nesdělil, ale podle něj to nebude v Římě.

Devětatřicetiletý Zuckerberg se na rozdíl od 52letého Muska bojovým uměním věnuje. „Tento sport mám rád a byl jsem připravený bojovat ode dne, kdy mě Elon vyzval. Pokud bude někdy souhlasit s konkrétním termínem, dozvíte se to. Do té doby prosím předpokládejte, že na ničem z toho, co říká, jsme se zatím nedohodli,“ napsal ředitel společnosti Meta, která vlastní mimo jiné síť Facebook.

Spekulace o tom, že se zápas chystá v Itálii, rozladily tamní opozici. „Nejde mi na rozum, že se tady dává italské kulturní dědictví všanc dvěma miliardářům, kteří si dopřávají jako dva pomatení teenageři. Jsou věci, které jednoduše nejsou na prodej. A jednou z nich je důstojnost a historie velkého národa,“ citovala agentura Reuters bývalého ministra průmyslu a šéfa opoziční strany Akce – Živá Itálie Carla Calendu.

Musk a Zuckerberg se utkají v kleci a budou to přenášet živě

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám