Hlavní obsah

Mrtvé dítě vyděsilo zaměstnance márnice

Novinky, Jan Horák, DPA
HONGKONG/SYDNEY

"Mrtvé" děvčátko vyděsilo zaměstnance jedné z čínských márnic, když náhle přišlo k sobě a začalo křičet. Měsíční holčička se probrala k životu ve chvíli, kdy ji pracovníci márnice v Šao-singu v čínské provincii Če-ťiang připravovali k pohřbu. Děvčátko prohlášené za mrtvé po dopravní nehodě zemřelo podle místní nemocnice na krvácení do mozku.

Foto: Pavel Jaňurek

Studenti SPŠ Karviná sledovali částečné zatmění i ve vyučování.

Článek

Po převozu do márnice mělo být druhý den pohřbeno. Naštěstí je jeden ze zaměstnanců uslyšel křičet, a když překonal zděšení, nechal je převést do nemocnice.

Dítě narozené po smrti matky

Obdobně kuriózní případ se stal v Austrálii. 22letá žena tam přivedla na svět dítě, i když sama byla již po smrti. Také v tomto případě byla na počátku tragická autohavárie: žena při ní zemřela, její desítiměsíční syn byl těžce zraněn a manžel, který vůz řídil, byl zraněn lehce. Pracovníci záchranné služby, kteří byli u nehody první, viděli, že žena byla ve vysokém stupni těhotenství, a tak se ji rozhodli okamžitě dopravit do nemocnice. Tam přišlo císařským řezem na svět děvčátko, sice o sedm týdnů dříve, než mělo, ale zdravé a s nadějí na normální život.

Reklama

Výběr článků

Načítám