Hlavní obsah

Modelka posílá nahé fotky každému, kdo přispěje na boj s australskými požáry

Novinky, tcs

V angličtině existuje přísloví, které odkazuje na komiksové superhrdiny. Ne všichni hrdinové nosí pláště, tvrdí rčení. Nejnovější hrdinka internetu nenosí nic. Americká instagramová modelka Kaylen Wardová totiž přislíbila zaslat svou nahou fotku každému, kdo na boj s australskými požáry přispěje nejméně částkou 10 amerických dolarů (226 korun).

Foto: Profimedia.cz

Požár v oblasti Gippsland ve státě Victoria

Článek

Když dvacetiletá modelka rozjela svou originální kampaň, předpokládala, že vybere maximálně 1000 dolarů (22 600 korun). Podmínkou pro zaslání fotografie bylo přispění nejméně částkou 10 dolarů. Darovaná částka přitom nešla na její účet, nýbrž ji lidé měli poslat přímo některé z organizací, která s požáry či jejími následky bojuje. Kaylen pak měli jako důkaz zaslat fakturu.

Před víkendem jí lidé zaslali faktury v celkové hodnotě řádově tisíců dolarů, pak se však její výzva začala internetem šířit jako lavina. Do soukromých zpráv na Instagramu jí chodily desítky tisíc zpráv denně. V neděli pak Wardová mohla prohlásit: Pokořili jsme hranici 500 tisíc dolarů (11,3 milionu korun).

„Když jsem s tím začala, byla jsem opravdu velmi nervózní. Pak do mé schránky ale začaly chodit tisíce zpráv a myšlenky na neúspěch jsem hodila za hlavu,“ uvedla Wardová.

S celosvětovou internetovou slávou však přišly i starosti. Její akce se nelíbila ani její rodině a ani jejímu příteli. „Kašlu na to, hlavní je zachránit koaly,“ napsala modelka, přičemž místo slova „vykašlat“ použila podstatně peprnější výraz.

Instagram navíc následně zablokoval její účet, když si vytvořila nový, zablokovali ho opět. Nyní Wardové zbyl pouze twitterový účet The Naked Philanthropist (Nahá filantropka) a nově založený účet na Instagramu.

Den se mění v Austrálii na noc, obloha černá dýmem a popelem z rozsáhlých požárů

Svět

Kromě toho nyní logicky přitahuje pozornost mnoha těch, kterým nejde ani tak o záchranu hořící Austrálie jako spíš o její nahé tělo. K tomu se musí potýkat s nadávkami a nenávistnými komentáři. Svérázného činu nelituje, přesto dodala, že podobnou akci už při další přírodní katastrofě nezopakuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám