Hlavní obsah

Mluvčí Stárková si vezme Špidlova ochránce

Novinky, Jitka Götzová
PRAHA

Rozhodnutí premiéra Vladimíra Špidly provést organizační změny ve struktuře nejbližších spolupracovníků na Úřadu vlády, přimělo mluvčí vlády Annu Stárkovou (41) zůstat i nadále ve funkci. "Mluvili jsme spolu o jejím setrvání a chce zůstat. Rozhodla se sama a jsem rád," řekl na dotaz Práva premiér k avízovanému odchodu mluvčí.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Stárková v květnu nečekaně oznámila, že z rodinných důvodů odejde. "Chci se věnovat svým dětem a předseda vlády mě plně chápe, neboť rodina má přednost," řekla tehdy Právu. Stárková je samoživitelkou osmileté dcery a čtrnáctiletého syna. "Situace v mé rodině se změnila, takže není důvod, abych odcházela. Maminka mi přislíbila, že bude pomáhat," uvedla nyní pro Právo.

I když to Stárková zatím tají, je za skutečnou změnou v jejím životě nadcházející svatba, která se má uskutečnit do měsíce. Její životním partnerem se stane Stanislav Veverka, jeden z premiérových bodyguardů, s nimž se zhruba před rokem seznámila. "Bude z ní Veverková," uvedl Právu dobře informovaný zdroj.

Personální rošáda

Špidla v úterý řekl Právu, že po ročních zkušenostech z fungování úřadu chce provést personální změny. Podle informací Práva má Stárková od 1. září zastávat i funkci ředitelky tiskového odboru, který dosud vede Václav Svoboda. Ten má přejít do týmu Špidlových poradců.

Úřad vlády posílí v nově vzniklém postu vrchního ředitele premiérovy sekce Petr Ježek, který je na ministerstvu zahraničí vrchním ředitelem sekce evropské integrace. Do jeho kompetence bude mj. spadat Špidlova kancelář, kterou nadále povede Táňa Holečková, poradci premiéra a již zmíněný tiskový odbor.

Reklama

Související články

Mluvčí vlády Stárková odchází

Téměř po roce opustí z rodinných důvodů koncem školního roku post mluvčí vlády Anna Stárková (41). Na svém odchodu se už dohodla s premiérem Vladimírem...

Výběr článků

Načítám