Hlavní obsah

Mladý farmář zachránil z ohnivého pekla roztomilé mládě klokana

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ničivé požáry, které v současné době sužují Austrálii, znamenají mimořádné nebezpečí také pro tamní faunu. Štěstí mělo klokaní mládě, které bylo uvězněno v lese mezi plameny. Záchrana naštěstí přišla včas.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Farmář zachránil klokáně z hořícího lesa v AustráliiVideo: Caters News / Sam McGlone , AP

 
Článek

Čtyřiadvacetiletý farmář Sam McGlone stejně jako mnoho dalších obyvatel pomáhá bojovat s rozsáhlými požáry v Novém Jižním Walesu. Když druhého ledna hasil v lese poblíž Braidwoodu, kde sám žije, všiml si mezi plameny mláděte klokana.

Ten byl celý od popela a pravděpodobně by bez lidské pomoci uhynul jako stovky tisíc jiných zvířat v ohnivém pekle. Ačkoliv byl klokan evidentně vyděšený, provizorní sprcha a příjem tekutin ho dostaly z nejhoršího.

Mladá Australanka ubránila s otcem dům před plameny

Koktejl

McGlone zvíře zabalil do ručníku a roztomilé mládě později předal záchranné stanici, která se o nalezená zvířata stará. „Byl to náročný den. Trvá to už strašně dlouho. Moc toho nenaspíme, musíme každou noc kontrolovat, jestli nám nehoří dům,” popisuje neštěstí farmář.

Modelka posílá nahé fotky každému, kdo přispěje na boj s australskými požáry

Koktejl

„Už jsme hodně domů zachránili, ale pořád s plameny musíme bojovat. Že jsme zachránili mládě klokana, je skvělé. Nyní je v pořádku a zdá se, že je v dobré kondici,” dodal McGlone.

Reklama

Výběr článků

Načítám