Hlavní obsah

Mladý dealer ulehčil policii práci. Chlubil se fotkami s penězi za prodej drog

Michael Švarc, Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peníze vydělané prodejem drog stouply 18letému Adamu O’Reillymu do hlavy natolik, že se neovládl a musel se s nimi fotit. Podle všeho se pak vytahoval i před kamarády, ale především poskytl snadný důkazní materiál policii, která snímky při razii v jeho bydlišti našla a mladíka zatkla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Brit žijící ve velšské vesnici Abertridwr u Cardiffu byl na své výdělky z prodeje drog tak pyšný, že si s nimi pořídil několik selfie. Na nich buď peníze položil před sebe nebo si je rozložil na ruku, píše server Metro. Podle serveru LadBible mladík fotky i zveřejňoval na internetu, což mělo upozornit policii, která později tyto snímky objevila u něj doma, společně s šesti tisíci librami (177 500 korun), kokainem v hodnotě 3700 liber (109 tisíc korun) a ketaminem v hodnotě 3000 liber (88 tisíc korun).

Mladíkův advokát Paul Hewitt u soudu uvedl, že fotografie byly hloupé a že šlo o touhu ohromit ostatní. „Je to 18letý kluk, který nechápe, co udělal. Vytahoval se před kamarády jako dítě,“ uvedl.

Žalobce Eugene Egan doplnil, že mladíka neusvědčily jen pouhé fotografie, ale i jeho soukromé konverzace, ve kterých klientům drogy nabízel. Například na Facebooku policie odhalila zprávy ohledně prodeje extáze nebo kupčení s ketaminem. „Byly tam fotografie s velkými obnosy peněz nebo videa ze Snapchatu, kde nabízel drogy na prodej,“ vysvětlil žalobce.

Mladíkův obhájce doplnil, že jeho klient si je vědom, jak hloupě se v celé věci zachoval a že promarní nejlepší léta svého života. Soud uznal O’Reillyho vinným za obchodování s drogami třídy A i B — za první z nich padají v Británii nejvyšší trestní sazby — a poslal ho na tři roky do nápravného zařízení v Cardiffu.

Do třídy A patří prakticky všechny tvrdé drogy, včetně heroinu, kokainu, ale i lehčí jako extáze, LSD nebo houbičky. Do třídy B spadají barbituráty, ketamin nebo marihuana.

Dealeři posílali drogy poštou. Balíčky prozradil zápach marihuany

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám