Hlavní obsah

Dealeři posílali drogy poštou. Balíčky prozradil zápach marihuany

Novinky, Michael Švarc

Neotřelý způsob pro distribuci drog zvolila dvojice britských dealerů. James Willoughby a Mac Cheremeh posílali stovky zakázaných látek, včetně heroinu, LSD či extáze, poštou. V obálkách je házeli do schránek, ale nakonec byli odhaleni díky silnému zápachu marihuany, který zaměstnanci poštovní služby z jedné zásilky ucítili, píše server Metro.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmadvacetiletý Willoughby a dvaačtyřicetiletý Cheremeh se snažili tímto způsobem rozdistribuovat stovky drog všemožných druhů od kokainu, MDMA, extáze, amfetaminu, až po marihuanu. Ta je nakonec prozradila, zaměstnanci společnosti Royal Mail totiž zpoza obálek vycítili silný zápach.

Vyšetřovatelé následně zabavili v okolí Chelmsfordu v hrabství Essex na 1800 balíčků, které byly vypsány na adresy nejen ve Velké Británii, ale také v USA či Austrálii. Celková hodnota zakázaných látek by na ulici vyšplhala až k 517 500 librám (15,1 milionu korun).

Kromě dvou zmíněných dealerů se ve středu u soudu objevil také bratr jednoho z nich, Charles Willoughby, jenž se na akci rovněž podílel, a všichni se k distribuci drog přiznali. Hlavní aktéři byli odsouzeni každý k 10 letům, třetí provinilec k osmi měsícům.

Za třídu A nejvyšší tresty

Vyšetřování započalo už koncem roku 2018, kdy byly balíčky s drogami odhaleny. V prosinci byl pak Charles Willoughby spatřen, jak jednu z obálek vhazuje do schránky. Stopy pak policisty dovedly ke dvěma hlavním aktérům — James Willougby se před zatčením snažil vypařit a vyskočil před zasahující jednotkou z balkonu. Nebylo mu to však platné.

V Británii chytili nejmladšího drogového dealera. Je mu sedm

Koktejl

U soudu byli muži obviněni z distribuce drog třídy A, za kterou v Británii padají nejvyšší trestní sazby — za prodej i doživotí. Do této kategorie patří zejména syntetické látky, ať už crack či LSD, nebo také lysohlávky. Do třídy B spadají mimo jiné amfetaminy, ketamin nebo konopí. Třída C zahrnuje anabolické steroidy či benzodiazepiny, tedy léčiva jako jsou diazepam či lorazepam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám