Hlavní obsah

Mladíci chtějí přespávat tam, kde někdo zemřel. Pak vydají certifikát, že v domě nestraší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva mladíci z Thajska se snaží rozjet neobvyklé podnikání. Chtějí být jakýmisi inspektory, kteří nade vši pochybnost prokážou, že v problematických nemovitostech nejsou žádní zlí duchové. Mají za to, že objevili díru na realitním trhu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednadvacetiletý Wifei Čeng a jeho o rok starší kamarád Sretthawut Búnprachong studují na technologické univerzitě a místo obíhání studentských brigád si založili vlastní firmu s neobvyklým oborem podnikání. Oba mladíci se rozhodli přespávat v různých nemovitostech, aby dokázali, že tam nestraší.

Ale ačkoliv to zní jako dost potrhlá myšlenka, ve skutečnosti to nemusí být úplný nesmysl. V Thajsku se totiž považuje za dost nešťastné, pokud v nějakém domě někdo zemře; a taková nemovitost je pak považována za problematickou. Jde o tak velký problém, že tím do jisté míry trpí i tamější realitní trh.

Wifei a Sretthawut tedy nabízejí, že v takových nemovitostech stráví jednu noc, aby potenciální kupce či nájemníky ujistili, že se žádných zlých duchů nemusejí bát. To pak stvrdí také písemně prostřednictvím certifikátu.

Studenti svůj podnik podle thajského deníku The Nation rozjeli teprve nedávno, takže není jisté, nakolik se jejich projekt nakonec ukáže být životaschopným. Nezaměřují se však pouze na bytové prostory, ale jsou schopni otestovat také jiná potenciálně strašidelná místa, například pohřební síně.

Sám se duchů bojí

Vedle samotného nápadu je pak kuriózní také skutečnost, že Sretthawut Búnprachong se ve skutečnosti duchů sám dost bojí. V rámci podnikatelského záměru se tedy chce ujistit, že žádní duchové skutečně neexistují, a navíc mu to snad přinese i nějaké peníze.

Ale pro všechny případy si s sebou vždy chce brát nějaké posvátné amulety, které jej před zlými duchy ochrání. Jistota je zkrátka jistota.

Mexický prezident sdílel podivnou fotku a tvrdí, že je na ní živý elf

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám