Hlavní obsah

Místo spolujezdce vezl Američan v autě býka s obřími rohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v americkém státě Nebraska ve středu podnikli neobvyklou dopravní kontrolu. Na rychlostní silnici poblíž města Norfolku zastavili speciálně upravený sedan, v němž na místě spolujezdce jel býk watusi s obřími rohy širokými jako samo auto.

Američan vezl v autě na místě spolujezdce mohutného býka s obřími rohy.Video: Reuters

 
Článek

Za volantem seděl Lee Meyer, který už léta jezdí po přehlídkách skotu po celé oblasti. U automobilu Ford Crown Victoria odstranil část střechy a polovinu čelního skla a místo dveří spolujezdce připevnil žlutě nalakovaný kus ohrady, k níž byl býk jménem Howdy Doody přivázaný.

Meyer s býkem v autě jezdí obvykle jen na rodea. Soutěží se účastní už téměř deset let a Howdyho většinou vozí v přívěsu. Není tedy jasné, proč to tentokrát udělal jinak, napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Američan vezl v autě na místě spolujezdce býka s obřími rohy.

„Policisté přijali oznámení o autě, které vjelo do města a v němž jede kráva. Mysleli si, že to bude tele, něco malého nebo něco, co by se do vozidla skutečně vešlo. Ale co tím volající myslel, pochopili, až když to sami spatřili,“ řekl kapitán norfolkské policie Chad Reiman.

Řidič a jeho značně netradiční spolujezdec dostali od policie napomenutí a museli se vrátit nejkratší cestou domů, napsal server News Channel Nebraska.

Watusi, neboli vahumský skot, je domácí zvíře původem z Afriky. Váží až 700 kilogramů a dlouhé, mírně zakroucené rohy mohou mít rozpětí až dva metry. V České republice je chová například zoo ve Dvoře Králové.

Býk na útěku si to namířil přímo do steakové restaurace

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám