Hlavní obsah

Místo mušlí sbíral na pláži kokain. Našli ho u něj pět kilogramů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už několik týdnů oceán na pláži u francouzského Bordeaux vyplavuje balíčky kokainu. V pondělí policisté uzavřeli pláž a s dobrovolníky drogy hledali. Ne každý se ale přidal, aby pomohl. Policie zatkla 17letého mladíka, který si pět balíčků zamýšlel nechat pro sebe.

Foto: Profimedia.cz

Dobrovolníci prohledávají pláž Lacanau.

Článek

Balíčky s kokainem se začaly poprvé objevovat na pláži departementu Gironde už v půlce října, v posledních dnech jich však výrazně přibylo. Policie proto uzavřela několik pláží a začala je spolu s dobrovolníky prohledávat.

I přes důrazné varování, aby si lidé balíčky nenechávali, 17letý mladík se na jednu z uzavřených pláží vydal až z více než 300 kilometrů vzdáleného Toulouse ihned, jakmile se zpráva rozkřikla.

Foto: Profimedia.cz

Balíček kokainu vyplavený na francouzské pláži.

Během kontroly na pláži u něj policisté našli pět kilogramových balíčků s drogou. Mladík je ve vazbě a za „vyhledání a akvizici ilegální látky“ mu hrozí 10 let. K úternímu ránu policie na pláži našla celkem 872 kilogramů drogy.

Původ balíčků zůstává zatím stále neznámý. „V úvahu připadá několik hypotéz, zatím preferujeme, že se kokain do moře vysypal po nárazu lodi, která ho převážela, nebo v bouři,“ uvedl prokurátor Philippe Astruc.

Atlantik za měsíc vyplavil na pobřeží Francie stovky kilogramů kokainu

Evropa

Výběr článků

Načítám