Hlavní obsah

Místo hlídacího psa má rodina v Thajsku krokodýla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na případné nezvané návštěvníky by čekalo pořádné překvapení, kdyby se pokusili vloupat do domu jedné rodiny v Phitsanuloku, turistickém a hospodářském centru stejnojmenné provincie v Thajsku. Jako hlídače tam totiž mají velkého krokodýla.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo hlídacího psa má rodina v Thajsku krokodýlaVideo: AP

 
Článek

Pro případného zloděje je alespoň dobrou zprávou, že může vzít nohy na ramena a utéct, protože mohutný plaz ho na souši nedožene. Na stranu druhou, musel by si nečekaného domácího mazlíčka všimnout včas.

Krokodýl jménem Toongtong je 23 let starý a na svou domácnost už řádně navyklý. To dokazuje i video, podle kterého je zřejmé, že plaz je na lidský kontakt zvyklý, když ho Fah, jeho „páníček“, bere za ocas.

Krokodýlovi po letech sundali z krku pneumatiku. Chtělo to kus odvahy

Koktejl

„Toongtong ve skutečnosti vůbec není násilný, staráme se o něj od jeho dětství, chodíme s ním na procházky po okolí, a dokonce ho i omýváme ve sprše,“ vysvětluje Thajec, jak vypadá soužití s ochočeným krokodýlem.

I krokodýla můžeme chovat doma, mazlíčkem se ale nejspíš nestane

Jak na to

Ve skutečnosti chov krokodýlů není něčím úplně ojedinělým, jedná se však o náročný a riskantní podnik. Pokud se vám výcvik tohoto predátora vymkne z rukou, následky bývají fatální. V českém prostředí se navíc přidává ke komplikacím skutečnost, že sehnat takového krokodýla legálně může být oříšek.

Reklama

Výběr článků

Načítám