Hlavní obsah

Krokodýlovi po letech sundali z krku pneumatiku. Chtělo to kus odvahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých šesti letech se v Indonésii dočkal úlevy krokodýl, který žil s pneumatikou okolo krku. Při záchranné akci ho místní obyvatelé vylákali na břeh a pak mu pneumatiku přeřízli. Zvíře bylo poté opět vypuštěno do volné přírody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Krokodýlovi po šesti letech sundali z krku pneumatikuVideo: Reuters

 
Článek

Motocyklovou pneumatiku měl na krku krokodýl od roku 2016, úřady ve městě Palu na ostrově Sulawesi mu ale dosud nedokázaly pomoct.

Před dvěma lety byla vypsána odměna pro toho, kdo dokáže zvíře nechtěné ozdoby zbavit, od soutěže ale bylo rychle upuštěno kvůli bezpečnosti lidí i krokodýla.

Uspěl až nyní záchranný tým v čele s Tilim, 34letým prodavačem ptactva. „Nemám rád, když vidím zvířata trpět, chtěl jsem mu jen pomoci,“ popsal místní obyvatel, který na krokodýla připravil past.

Foto: Profimedia.cz

Záchrana trvala několik hodin.

Na provazech bylo jako návnada použito kuře, po dlouhém přetahování se pak podařilo krokodýla vytáhnout na břeh a znehybnit ho. Tam pneumatiku opatrně odřízli a za chvíli mohl plaz uhánět za jásotu zachránců zpátky do řeky.

Jak se pneumatika na krk zvířete dostala, není tak úplně jasné. Mezi místními však koluje historka o tom, že chtěl kdosi krokodýla ulovit a pneumatika byla součástí pasti.

V minulých letech byl krokodýl několikrát spatřen, jednou i v případě, kdy kvůli těsné gumě na krku lapal po dechu.

Foto: Profimedia.cz

Na zachránce teď čeká odměna.

Tili se nyní zřejmě dočká odměny od místních úřadů, které sice oficiální soutěž „v chytání krokodýla“ zrušily, ale zástupce Agentury pro ochranu přírody Hasmuni Hasmar se nechal slyšet, že odměnu nyní přesto udělí. Jakou bude mít výši však neuvedl.

„Jsme vděční všem, kteří se na záchraně krokodýla podíleli. Dnešek je pro nás historickým dnem,“ dodal Hasmar.

Foto: Profimedia.cz

Pneumatiku měl krokodýl na krku šest let.

Reklama

Výběr článků

Načítám