Hlavní obsah

Missky se bez aut neobejdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

K evropskému Dni bez aut, který se ve středu konal i v České republice, se připojily také některé celebrity. Mezi těmi, které v tento den nevyjely vozem, byly i modelky a bývalé miss. Jak ale prozradily, byla to víceméně náhoda.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 9.10.2016. Mezinárodní výstava koček na Černé louce .

Článek

Celý den bez auta strávila slovenská miss z roku 1999, která nyní žije a studuje v Praze, Andrea Verešová. Její bezmotorový den ale neměl s akcí nic společného. "Vůbec jsem o tom neslyšela. Jenže já bydlím v centru Prahy, takže auto moc nepotřebuji. Do školy i do agentury chodím většinou pěšky," uvedla překvapená Verešová.

Když může, ráda jezdí na kole a na kolečkových bruslích. Ve městě se ale bojí motoristů. Auto je pro ni také důležité, hlavně na překonávání delších vzdáleností. "Často jezdím za rodinou na Slovensko, a to je pak auto praktická věc. Život si bez něj neumím úplně představit, ale kdyby byla nutnost, tak by se to určitě dalo," dodala Verešová.

Kobzanová v Rusku autem nejezdí

Nechtěně podpořila Den bez aut také Miss ČR 2001 Diana Kobzanová, která je nyní v Moskvě. "Vzhledem k tomu, že tady v Rusku máme jen jedno auto a tím jezdí přítel, tak já bohužel podporuji Den bez aut každý den," uvedla Kobzanová. Zároveň dodala, že je hrozně líná a na chození pěšky si prý nemůže zvyknout. Automobilem jezdí od svých osmnácti let a život bez něj si neumí představit.

"Kdybych měla jet někam třeba dvacet kilometrů, tak bych si vzala radši taxíka, než abych jela městskou hromadnou, to jsem si úplně odvykla." Na kole sice jezdí také ráda, ale sama sebe si nedokáže představit, že by dala do batůžku troje boty na podpatku a vyrazila by na módní přehlídku na kole.

Doleželová využila tramvaje

Jednou z mála, kdo se cíleně pohyboval po městě bez auta, byla loňská miss Jana Doleželová. "Cestovala jsem po Praze tramvají. Měla jsem docela dost velký nákup, takže normálně bych jela autem." To používá podobně jako ostatní modelky při práci, hlavně když musí dojet do vzdáleného místa.

Vránová si cení pohodlnosti

"Byla jsem na přehlídce na zámku Dobříš a tam jsem se musela z Teplic dopravit autem. Ale na kole bych tam fakt jet nemohla," svěřila se druhá vicemiss z roku 2001 Andrea Vránová. Kdyby byla jen v Teplicích, možná by auto přeci jen doma nechala, ale ani o tom není přesvědčená. "Pro mě je auto nejdůležitější. Mám ho jako jediný dopravní prostředek, protože je nejpohodlnější."

Ani vicemiss z roku 1999 Jitka Kocurová se bez auta neobešla. Potřebovala totiž dojet do Plzně. Kromě toho je na auto tak zvyklá, že má pocit, že v něm bydlí.

Reklama

Související články

Diana Kobzanová se prozatím vyhnula soudu

Krajský soud v Hradci Králové odložil soudní jednání vedené proti neposlušné miss Dianě Kobzanové na dobu neurčitou. Původně se mělo konat 5. února 2004,...

Výběr článků

Načítám