Hlavní obsah

Miss trápily kamery, ploténky a podrážky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nejtěžší na celé soutěži bylo pro osmnáctiletou Miss České republiky 2003, Lucii Váchovou, přijít na pódium a vystoupit před televizními kamerami. Druhý moment, ze kterého měla největší strach, bylo samotné vyhlašování vítězek.

Foto: Martin Tesařík

Historický průvod vyjde z Náměstí v sobotu po poledni.

Článek

Devatenáctileté 1. vicemiss Kláře Medkové ztížily obstřiky plotének volnou disciplínu a dvacetiletá 2. vicemiss Markéta Divišová se bála, že kvůli kluzkým podrážkám upadne při promenádě v plavkách. Obavy se nakonec u všech ukázaly jako liché a letošní vítězky finálovým večerem prošly bez nejmenších problémů a zcela přirozeně se dostaly až na trůn pro české královny krásy.

Váchová byla favoritkou poroty od začátku

Při letošním vyhlašování soutěže o Miss ČR byla porota vzácně jednotná. Favoritku na vítězku měla od začátku víceméně jasnou, řekl na tiskové konferenci předseda poroty a pořadatel všech dosavadních 15 ročníků Miss, Miloslav Zapletal. Těžší boj byl o druhou a třetí pozici. Porotci neprozradili, která dívka měla tu smůlu, že na ni nakonec zbyla čtvrtá, bramborová, příčka.

O vítězce letošního ročníku, Lucii Váchové, většina porotců svorně prohlašovala, že je zaujala především svoji vřelostí, přirozeností a něžností. "Září z ní lidskost jako z Lucie Bílé," vysvětlil Právu fotograf a člen poroty Petr Škvrně. "Je milá a něžná," doplnila první Miss Československa Ivana Christová.

Klára Medková, 1. vicemiss, Miss sympatie a Miss televizních diváků, je vzácně fotogenická. Pro mnohé v sále bylo její naprosté vítězství v obou diváckých a čtenářských soutěžích trochu překvapením. Módní návrhářka a členka poroty, Beáta Rajská, však Právu vysvětlila: "Dvanáctku miluje objektiv. Tady to tak možná nevypadá, ale na obrazovce vypadá nádherně. Proto tolik zapůsobila na národ."

Vážná Markéta Divišová, 2. vicemiss, o které i Martin Dejdar na pódiu připomněl, že se nerada usmívá, porotu pravděpodobně okouzlila právě svou odlišností a přemýšlivostí. Také byla jednou z pouhých tří tmavovlásek mezi 12 finalistkami.

Rodí se hodně krásných blondýn

K tradičnímu velkému množství blondýn v soutěži Miloslav Zapletal prohlásil: "V posledních letech se rodí krásné blondýnky. V prvních ročnících to byly krásné tmavovlásky, teď blondýnky. Jiné vysvětlení není."

Nová Miss České republiky byla nejmladší účastnicí celé soutěže. 12 let závodila jako sportovní gymnastka a její patronkou v soutěži byla Blanka Wiktorová, její trenérka. Do brněnského Bobby centra jí přijelo fandit asi 50 příbuzných, přátel, spolužáků a dokonce i ředitel gymnázia. Lucii Váchové často lidé říkají, že je podobná hollywoodské herečce Julii Robertsové a ona sama si myslí, že porotě se líbila její "přirozená krása". Své vítězství odhadovala tak na 50%.

Neméně početný zástup obdivovatelů měly i ostatní dvě vítězky. Příznivci Kláry Medkové, jejímž patronem byl přítel Radim Večerka, se poznaly zejména podle ohlušujícího pískotu, který provázel jakékoliv její vystoupení na pódiu. Markétu Divišovou, kterou příhlasila maminka Lenka, přijelo podpořit mimo jiné široké příbuzenstvo. Jako první ji poblahopřála teta. Sestřenici, která je pro ni jako vlastní sestra, bodyguardi za vítězkou do zákulisí nevpustili.

Vítězství naruší hlavně školní plány

Všechny tři letošní miss jsou velmi mladé. Lucie Váchová ani Klára Medková dosud neodmaturovaly. Školu teď pravděpodobně přeruší, nebo budou mít individuální program výuky. Markéta Divišová v současné době studuje jazyky a kvůli ročnímu působení v roli 2. vicemiss bude muset odložit přihlášku na uměleckou vysokou školu.

Lucie, Klára i Markéta byly z vítězství nadšené, ale přiznaly, že si plnou váhu své nové odpovědnosti uvědomí asi až v dalších dnech. Ještě po skončení oficiální tiskové konference ještě dlouho a trpělivě odpovídaly na individuální otázky novinářů. Přiznávaly však, že ze všeho nejradši už by byly mezi svými rodinami a přáteli, aby svůj velký úspěch mohly řádně oslavit.

Nahota Kobzanovou připravila o korunku

Přestože Miloslav Zapletal nechtěl tiskovou konferenci, která byla na počest letošních vítězek, narušovat hovorem o výherkyních starších ročníků, oznámil, že Miss ČR 2001 Dianě Kobzanové bude kvůli porušení smlouvy o focení nahých fotografií odebrána korunka i titul Miss ČR. Stane se tak poprvé v celé patnáctileté historii volby nejkrásnější dívky země.

Online chat s Miss Lucií Váchovou

Novopečené Miss České republiky můžete položit jakoukoli otázku v úterý 15. dubna 2003. V tento den bude totiž  zde  probíhat s Lucií Váchovou online chat.

Reklama

Související témata:

Související články

Novou Miss České republiky je Lucie Váchová

Patnáctý ročník soutěže o nejkrásnější dívku České republiky už zná vítězku. Miss ČR pro rok 2003 se stala Lucie Váchová z Příbrami, Miss západní Čechy. První...

Výběr článků

Načítám