Hlavní obsah

Miss Peru nechtěla styk s gabonským prezidentem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBREVILLE

Gabonský prezident Omar Bongo dostal od Miss Peru košem. Kráska Ivette Lourdes Santa María Cartyová nevyhověla jeho sexuálním návrhům, proto musela nechtěně strávit dva týdny v librevillském hotelu. Peruánské úřady nyní vyšetřují, zda byla dívka do západoafrické země nalákána, aby se stala milenkou osmašedesátiletého prezidenta.

Foto: Martin Siebert
Článek

Cartyová se měla v Gabonu zúčastnit soutěže Miss Humanity, jejíž údajní organizátoři ji kontaktovali přes internet. Jen několik hodin poté, co 22letá dívka přijela i s přítelem 17. ledna do gabonské metropole Libreville, uvedli ji do prezidentského paláce.

Utekla z ložnice

Bongo jí hned provedl ložnicí, kde se ji pokoušel svádět. Cartyová z pokoje prý utekla se slzami v očích. Postěžovala si, že přeci není žádná prostitutka, nýbrž Miss Peru. Palácová stráž ji nakonec odvezla do hotelu, kde se jí vládní činitelé omluvili za nedorozumění.

Miss následně strávila na hotelu asi 12 dnů, než jí mezinárodní ženské organizace pomohly Gabon opustit.

Nijak ji neobtěžoval

Přestože prý na Cartyovou nebyl vyvinut žádný nátlak, je přesvědčena, že Bongo měl původně nekalé úmysly. Poté, co mu došlo, že krasavice nepřijela do země nabízet sexuální služby, stáhl se a dále ji neobtěžoval. "Ani se mě nedotkl a nepokoušel se mi zabránit v odchodu," prohlásila Ivette.

Peruánský velvyslanec při OSN v New Yorku však kontaktoval svůj gabonský protějšek a vyjádřil "vážné znepokojení peruánské vlády nad těmito událostmi".

Reklama

Související témata:

Související články

Afghánská miss pobouřila krajany

Obvykle bývá národ na své královny krásy patřičně hrdý. V Afghánistánu se však nad nevázaností soutěže Miss pohoršují a volba královny krásy zde stále vyvolává...

Výběr článků

Načítám